Real life

Girls Issues #8: ‘Mijn ouders zien mijn relatie niet zitten’

girls-issues-8

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girl Issues: ‘Mijn ouders vinden mijn vriend niet leuk’

De ouders van Femke (15) zien haar relatie niet zitten

Hey Girlscene,

In de brugklas leerde ik een jongen beter kennen en kregen wij een relatie. Mijn ouders waren helemaal oké met het feit dat ik een relatie had. Na een maand ging het helaas uit tussen ons, we hadden allerlei ruzies om niks.

In de 2e klas ging het weer beter tussen ons. We praatte over wat er mis was gegaan en gaven toe dat we elkaar leuk vonden. We kregen weer een relatie. Dit keer wisten mijn ouders er wel wat van, maar niet alles. Toch ging het opnieuw uit.

Sinds het voorjaar hebben we weer contact met elkaar. We praten met elkaar alsof we beste vrienden zijn en we kwamen er achter dat er iemand was die ons uit elkaar heeft proberen te drijven. Sindsdien hebben we een aantal keer afgesproken en het ging heel goed. Maar mijn ouders zijn erachter gekomen en zijn nu boos dat we weer contact hebben. Ze zijn boos op hem en hebben mijn telefoon afgepakt. Wat moet ik doen zodat mijn ouders hem een kans geven? Ze kennen hem helemaal niet zo goed, maar toch denken ze dat hij geen goede vriend voor mij kan zijn.

Wat moet ik nu gaan doen? Hebben jullie of de lezers tips voor mij of heeft iemand zelfde ervaring?

Liefs, Femke 

Lees ook:
Girls Issues #7: Ik heb een hekel aan de beste vriend van mijn boyfriend

Lieve Femke,

Wat een lastige situatie. Wij begrijpen dat het voor jou misschien voelt alsof ze hem geen kans willen geven. Toch kunnen wij snappen waar jouw ouders vandaan komen. Zij hebben gezien dat het in het verleden niet heel goed heeft gewerkt tussen jullie twee, dus het is logisch dat ze het niet gelijk vertrouwen.

Het beste wat je nu kunt doen is rustig met je ouders praten. Vertel dat jullie veranderd zijn en laat zien dat je volwassen een gesprek kunt voeren. Dat zullen je ouders waarderen. Wat betreft de persoon die jullie uit elkaar wilde drijven… Waarom zou iemand dat doen? Als jullie zeker weten dat dit het geval is, kunnen jullie die persoon ermee confronteren.

Toch kunnen jullie niet alle schuld op één persoon afschuiven. Het is jullie relatie, en daar is de vorige twee keer iets mis gegaan. Zorg dus ook dat de communicatie tussen jullie twee soepel verloopt. Dan voorkom je dit soort misverstanden. Je ouders zullen vanzelf bijdraaien als ze zien dat jullie dit keer dolgelukkig met elkaar zijn.

Liefs,

Girlscene

—————-

De naam Femke is gefingeerd

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.​