Real life

Girls Issues #6: ‘Ik mag van mijn ouders niet met mijn vriendje slapen’

girls-issues-6

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: “Ik mag van mijn ouders niet met mijn vriendje slapen”

Lotte (14) mag niet samen met haar vriendje slapen van haar ouders

Hi Girlscene,

Mijn vriend en ik zijn allebei veertien jaar en we hebben al een jaar een relatie. We willen al een tijdje heel graag bij elkaar logeren. Van mijn vriend zijn ouders mag het en mijn moeder vindt het ook prima maar mijn vader is tegen. Ik heb hier vaak met mijn ouders over gepraat. Ze zijn niet bang dat ik tegen mijn zin in seksuele dingen doe, maar mijn vader wil het gewoon niet hebben. Ik weet niet hoe ik dit verder aan moet pakken en ik wil super graag ’s avonds tegen mijn vriendje aan liggen en hem knuffelen. Hopelijk kunnen jullie mij helpen.

Liefs,
Lotte

Lees ook
Girls Issues #5: ‘Ik kan niet met mijn schoonmoeder overweg’

Lieve Lotte,

Wat leuk dat jij en je vriend al een jaar samen zijn. Het is inderdaad vervelend dat jullie van je vader niet bij elkaar mogen logeren. Heb je aan je vriend gevraagd hoe hij zijn ouders heeft overgehaald? Wat ook helpt is om met je moeder te praten over het logeren. Door eerst met je moeder te praten kan zij je helpen om je vader over te halen. Als je moeder door heeft dat je er klaar voor bent om met je vriendje te logeren, lukt het haar om je vader over te halen. Wat ook helpt is om voor te stellen om de eerste keer bij jou thuis te logeren. Stel voor dat je de slaapkamerdeur niet dicht doet, hierdoor heeft je vader een veiliger gevoel en kan hij jullie toch nog een beetje ‘in de gaten houden’.

Vaders hebben het in het algemeen een stukje moeilijker als het aankomt op het loslaten van hun ‘kleine meisjes’. Als je alleen met hem gaat praten over hoe jij je écht voelt over je vriend begrijpt hij je een stuk beter. In dit gesprek is het belangrijk dat je niet te opdringerig bent over het logeren, maar over de gevoelens die je hebt voor je vriend. Als je vader door heeft hoe veel je van je vriendje houdt en hoe graag je met hem wil logeren draait je vader misschien wel bij en anders moeten jij en je vriendje nog even geduld hebben.

Je vader vindt het waarschijnlijk ook fijn als je er probeert achter te komen wat hem zo dwars zit met betrekking tot het logeren. Waarom vindt hij het vervelend? Komt dat gevoel uit bescherming? Belangrijk bij zo’n gesprek is dat je je vader niets probeert te verwijten. Geef je vader het gevoel dat je rekening wilt houden met zijn gevoelens, maar dat je dat dan ook terug verwacht.

Als je uiteindelijk mag logeren hebben we hier nog een artikel voor je over belangrijke spullen die je niet moet vergeten mee te nemen als je bij je vriendje gaat logeren.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

——————–

De naam Lotte is gefingeerd

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.​