Food

Cheers! Met déze recepten maak je de lekkerste Gin-Tonic

Niets is lekkerder dan je zelfgemaakte Gin-Tonic, right? Maar uhh, hoe maak je die? Gin en dan? Geen probleem. We hebben wat recepten voor je geselecteerd waarmee jij de lekkerste Gin-Tonic gewoon lekker zelf klaarmaakt. Je eigen bartender spelen is altijd goed toch? Psst: wist je dat er 4 soorten gin bestaan?

Dit zijn de drie lekkerste recepten voor Gin-Tonic

Speciaal voor de liefhebbers, proost!

Soorten Gin en Tonic

De soorten Gin en Tonic die wij voor onze gin-tonics gebruiken zijn:

  • Hendriks Gin & Elderflower Tonic water
  • Bobby’s Gin & Indian Tonic water
  • Tanqueray Gin & Aromatic Tonic water
  • Gin Mare Gin & Clementine Tonic water
  • Bombay Sapphire & Clementine Tonic water

Maar er zijn veel meer soorten gin net als de soorten tonic.

Hugo Gin-Tonic

Benodigdheden: 

  • 50 ml Gin
  • 100 ml Fever Tree Elderflower Tonic
  • Komkommer
  • Munt
  • Ijsblokjes

Zo maak je het:

Vul een glas met ijs en voeg de Gin toe. Voeg twee lange repen komkommer toe en vul het glas af met de elderflower tonic. Even roeren en garneren met munt.

Blueberry Lemon Gin Tonic

Benodigdheden: 

  • Een handjevol bosbessen (circa 10)
  • 2 takken verse munt
  • Citroen
  • 50 ml Gin
  • 100 ml Tonic
  • Ijsblokjes

Zo maak je het: 

Vul een longdrinkglas met een aantal bosbessen, takjes munt en citroensap van een halve citroen. Plet deze met een muddler of met de achterkant van een lepel. Vul het glas met ijs, gin en vul het geheel aan met tonic. Garneer het geheel met bosbessen en munt.

Lees ook
Wow! Zoveel alcohol zit er in jouw favoriete drankje

Sinaasappel-kaneel Gin Tonic

Benodigdheden:

  • 50 milliliter
  • 150 milliliter Tonic  Fever Tree
  • 1/2 stuk Sinaasappel
  • 2 stuks Kaneelstokjes

Zo maak je het:

Snijd de sinaasappel in partjes. Vul je glas met ijsblokjes en giet hier de gin overheen. Vul je glas aan met de tonic en roer eventjes kort. Voeg dan een kaneelstokje en sinaasappelpartje aan het glas toe. Je kunt het partje sinaasappel ook alvast een beetje uitknijpen voor extra smaak.

Bron: De Kokende Zussen, Cocktail BreweryBeeld: pinterest