Health

Goed voor je gezondheid: naakt slapen tijdens de winter

gezondheid-naakt-slapen-winter

Brrr... We krijgen het al koud van de gedachten. Volgens onderzoekers is het beter om in de wintermaanden zonder pyjama te slapen. Ga in je birthday suit naar bed en ervaar allerlei gezondheidsvoordelen. Zowel mentaal als lichamelijk.

Naakt slapen in de winter

De een slaapt met een volledig joggingpak aan inclusief sokken, terwijl de ander poedeltje naakt onder de dekens kruipt. Leer van dat tweede en probeer er een gewoonte van te maken. Yup, zelfs in de winter! Juist in deze koude periode van het jaar komen er veel voordelen bij kijken. Naakt slapen in de winter brengt een hoop goede dingen met zich mee. Zo zou je mentale gezondheid erop vooruit gaan en je lichaam zal er ook sterker van worden. We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet om jou over te halen om voortaan in je Evakostuum naar bed te gaan.

De boel laten luchten

Om de goede voordelen het beste te ervaren, laat dan ook je ondergoed in de la liggen. Slapen zonder string of boxers bevordert je vaginale gezondheid. Dit is eigenlijk hartstikke logisch, want zo kan je ‘de boel’ laten luchten. Dankzij de natuurlijke luchtstroom voorkom je oververhitting en kan je de kans op Candida-gist verkleinen aka minder kans op schimmelinfecties.

Niet alleen je vlinder heeft hier baat bij, maar ook de rest van je lichaam. Zonder kleding kan je huid beter ademen tijdens je nachtrust. Onze focus ligt al snel op hoe ons gezicht eruit ziet en we geven dan ook een fortuin aan geld en moeite uit aan de ultieme skincare routine. Maar je wil ook geen pukkels op je rug of billen, toch?! Doordat je geen extra laag stof aantrekt, kan je huid beter ventileren en zal je minder snel last hebben van onzuiverheden.

Betere nachtrust

Kan jij maar niet in slaap vallen en heb je alles geprobeerd om je nachtrust te verbeteren? Wij hebben het juiste antwoord voor je en de formule is supersimpel. Trek je kleding uit! Op het moment wanneer je lichaam afkoelt, krijgen je hersenen een seintje: het is tijd om te gaan slapen. Je hebt vast wel eens gehoord, dat je in een koude slaapkamer beter slaapt. Dat is echt waar en help zelf een handje mee door in de winter naakt te slapen.

Goed voor je relatie en libido

Heb jij een lover? Dan is naakt slapen in de winter voor jou nóg belangrijker. Het is namelijk heel belangrijk om regelmatig huid-op-huidcontact te hebben met je partner. Trek die dikke seksloze pyjama uit en kruip dicht tegen je liefje aan. Dit wakkert het oxytocine hormoon aan, een stofje dat zorgt voor vertrouwen en verbintenis. Dit verbetert jullie band in de relatie en kan leiden tot veel vurige avonden en slapeloze nachten tijdens deze koude wintermaanden. Have fun 😉

Beeld: instagram @matildadwerf

Must reads 👀