Food

8 gezonde snacks om mee te nemen naar school of werk

gezonde-snacks-school-werk

Geen zin om lang bezig te zijn met het klaarmaken van je eten voor naar school of werk? Wij hebben een lijst gemaakt vol met heerlijke, maar gezonde snacks die jij makkelijk mee kunt nemen. Super easy én lekker!

1. Rijstwafels

Dit luchtige tussendoortje is perfect voor een lange dag. Ze zijn makkelijk mee te nemen en hebben ook nog eens super weinig calorieën. In de supermarkt liggen ze in allerlei verschillende smaken; paprika, kaas, tomaat, naturel of met wat zeezout. Tip van ons, beleg een naturel rijstwafel met wat gerookte kipfilet, avocado, pindakaas of smeerkaas voor een heerlijk tussendoortje.

2. Fruit

Deze ligt natuurlijk best voor de hand, we know… Maar toch kan deze echt niet ontbreken. Wat fruit mee naar school of werk is ideaal. Neem een appel, blauwe bessen, mango, druiven of peer mee als gezond tussendoortje. Niet alleen zitten deze vol met vitamines, maar het kost je ook geen tijd om te bereiden in de ochtend! Dat zijn toch wat extra minuutjes in bed 😉

3. Kwark of yoghurt

Yoghurt en kwark zijn ook gezonde tussendoortjes. Wel is dit alleen lekker als dit niet te lang ongekoeld in je tas hoeft te zitten. Ze bevatten veel goede eiwitten waardoor jij sneller voldaan bent. Yoghurt of kwark kun je natuurlijk combineren met lekkere stukjes fruit en wat noten. Hartstikke gezond! Je kunt ook bij de supermarkt kleine bakjes kwark halen, dan staat het kant en klaar in de koelkast.

4. Mueslireep

Mueslirepen zijn alleen gezond als jij kiest voor de soort zonder toegevoegde suikers, zoetstoffen, etc. Check dit dus altijd even op de verpakking voordat jij ze meeneemt. Mueslirepen zijn een ideaal tussendoortje. Je gooit ze zo in je tas, en ze vullen vaak ook best goed!

Lees ook:
Déze vier sterrenbeelden houden het meeste van snacken

5. Noten

Misschien denk jij hier niet snel aan, maar noten zijn perfect als gezonde snacks voor op school of werk. En dan bedoelen we natuurlijk de ongezouten, ongebrande variant hè! 😉 Noten bevatten super veel vezels, eiwitten en gezonde vetten. Een heel gezond tussendoortje dus.

6. Bananenbrood

Deze snack kost je iets meer moeite dan de rest, maar is ook heel makkelijk te bewaren in de vriezer. Een bananenbrood bakken in je vrije tijd is dus iets wat op jouw planning moet! Snij hem alvast in plakjes voor je hem invriest, zo kun jij in de ochtend zo een bevroren plakje meenemen. Bananenbrood ontdooit ook nog eens super snel. Handig!

7. Smoothie

Een gezond drankje gevuld met vitamines die mega verzadigend is. Zo’n smoothie vult je maag binnen no-time en je maakt hem makkelijk thuis. Er zijn genoeg goedkope blenders te vinden, maar mocht jij er nou echt geen hebben. No worries! Bij de supermarkt vind je op de versafdeling vaak genoeg lekkere smoothies. Houd er wel rekening mee dat deze een stuk meer toegevoegde suikers bevatten.

8. Groente

Deze is ook nogal logisch, maar moeten we niet vergeten. Je kunt gemakkelijk een paprika, komkommer of wortel in wat stukken snijden. Neem dit mee in een bakje en eventueel nog wat hummus om in te dippen, en je hebt een echt gezonde snack voor je drukke dag.

Beeld: Pinterest