Beauty

Clean look: gezicht stomen voor een gladde en stralende huid

gezicht-stomen-gladde-huid

De 'clean girl aesthetic'; we willen het allemaal. Voor de allermooiste en jongste huid, hoef je volgens de beautygoeroes maar één simpele stap toe te voegen aan je skincare routine. Stoom je gezicht regelmatig en de resultaten zullen je verbazen.

Gezicht stomen

Als je vroeger een hoestje had of een verstopte neus, moest je van je ouders minuten lang boven een kokend hete pan hangen. Hoe vervelend dit soms ook was, het hielp echt! Naast dat je luchtwegen weer vrij waren, werkte je stiekem ook aan een frissere en jonge huid. Yup, je ouders waren zo gek nog niet. Door regelmatig je gezicht te stomen krijg je een gladde huid. Dit komt door de hitte van het kokende water. Dit zorgt ervoor dat je alle vetten, viezigheid en bacteriën eruit zweet. Je poriën komen open te staan en worden volledig gereinigd door de warme lucht.

Zo doe je het

Om te beginnen met stomen heb je aantal dingetjes nodig. No worries, want je hebt alles al in huis! Pak een pannetje en doe hier een laag kraanwater in. Zet het pannetje op het gas en verwarm dit totdat het kookt. Vervolgens pak je voorzichtig het pannetje van het vuur en zet je het ergens neer waar je er gemakkelijk met je hoofd bij kan. Doe een handdoek over je hoofd en ga boven het pannetje hangen. Zo kan de stoom niet ontsnappen.

De eerste minuten is het even wennen. Blijf rustig en adem goed door. Blijf in deze positie voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Daarna kan je je gezicht afdeppen met een schone handdoek en eventueel een lekker gezichtsmaskertje opsmeren. And that’s it! Doe dit eens in de week (niet vaker) en je zult binnen enkele weken een enorm verschil merken.

Maak dit proces nóg makkelijker en sneller, door een gezichtsstomer aan te schaffen. Volgens meerdere kenners op TikTok is het zeker het geld waard.

View post on TikTok

Steamer

Heb jij nog een plekje over op je Christmas wishlist? Denk er dan aan om je skincare routine te upgraden. Een goede stomer hoeft niet duur te zijn. Dit zijn een aantal fijne en budgetproof tools. Kies wat er het beste bij jou past.

1. Gezichtssauna met 4-delig blackhead remover set

Deze stomer is je eerste aankoop om de ‘clean girl aesthetic’ na te leven. De rustige en luxe uitstraling van dit apparaatje past perfect bij deze lifestyle. Naast de effectieve gezichtsstomer, krijg je er ook een 4-delige blackhead remover set bij. Dit allemaal voor nog geen veertig euro!

 

 

2. Gezichtsstomer met neusmasker

Dankzij het handige opzetstuk van Carmen, gaat de stoom niet alle kanten op. Zo gaat de hete stoom direct op je gezicht en wordt je huid het beste aangepakt. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk dat het apparaatje roze is. 😉

 

3. Facial steamer

De prachtige gezichtsstomer van HYPERBEAUTY biedt het allerbeste voor jouw fijne huidje. De tool is geschikt voor alle verschillende huidtypes zoals, een normale, droge, vette of zachte huid. Om dit relax momentje nog specialer te maken, kan je hier ook een lekker olietje of geurtje aan toevoegen.

 

Beeld: instagram @cosmy