Astrologie

Dit is je favoriete gezelschapsspel volgens je sterrenbeeld

gezelschapsspel-sterrenbeeld

De één houdt enorm van bordspellen en de ander weer van kaartspellen. Over het algemeen houden we wel van gezelschapsspellen maar ééntje is toch echt onze favoriet. Welke dat is, is te herleiden van je sterrenbeeld. Dit is volgens jouw sterrenbeeld namelijk je favoriete gezelschapsspel.

Ram | 21 maart – 19 april

Als Ram ben jij een echte dare devil. Of het nu gaat om je privéleven of om het spelen van spelletjes. Jij durft risico’s te nemen en stopt pas wanneer je gewonnen hebt. Om deze reden zoek jij een bordspel waar je je instincten voor nodig hebt. Daarom past een spel als Risk perfect bij jou. De naam omschrijft letterlijk je eigenschappen en past perfect bij jou behoefte om altijd te willen winnen. Wanneer is de spelletjesavond gepland?

Stier | 20 april – 20 mei

De Stier is een minnaar en geen vechter. Waar andere tijdens spelletjes altijd de concurrentie aangaan, neem jij liever je tijd en focus jij je op je eigen zetten. Maar dat betekent niet dat je een vriendschappelijke competitie uit de weggaat. In tegendeel zelfs! Een spel waar je strategisch moet nadenken vind je het allerleukst en past bij jou aangezien je nadenkt over je eigen strategie en niet die van anderen. Pak daarom maar het spel Kolonisten van Catan uit de kast.

Tweelingen | 21 mei – 22 juni

De Tweelingen is een heel nieuwsgierig en sociaal sterrenbeeld. Jij bent daarom altijd in voor een spelletjesavond met vrienden of familie. Naast nieuwsgierig ben jij heel snel van begrip en kan je snel schakelen. Als de keuze aan jou lag speel jij het liefst een potje Scrabble. Hier komt jouw enorme woordenschat goed van pas en kan je goed inspelen op de zetten van medespelers. Wedden dat jij iedereen te snel af bent?

Kreeft | 23 juni – 22 juli

Jouw geheime troef is dat de mensen om je heen denken dat je te lief bent voor een competitie. Dit komt omdat jij als Kreeft een van de meest empathische tekens bent van de dierenriem. Vrienden en familie onderschatten jou enorm, want jij houdt zeker wel van een wedstrijd. Daarnaast ben je enorm goed in het oppikken van strategieën en gevoelens van anderen waar jij vervolgens weer op in kan spelen. Tijdens een spelletjesavond zien je vrienden en familie een hele andere kant van je en willen ze voortaan bij jou in het team. Jij hebt namelijk een heel goed geheugen en bent een kei in het geven van hints. Dit geeft jou en je team een voorsprong tijdens 30 Seconds.

Leeuw | 23 juli – 22 augustus

De Leeuw is vaak een tikkeltje dramatisch, maar dat is niet erg hoor. Dat maakt het spelen van spelletjes ook heel erg leuk en grappig met jou. Jij staat graag in het middelpunt van de aandacht die de mensen om je heen jou ook vaak geven. Dit komt door jouw opvallende persoonlijkheid. Ga daarom voor een spel waar je meerdere keren aan bod komt en alle aandacht op jouw gevestigd is, zoals het spel Hints.

Maagd | 23 augustus – 22 september

De Maagd is heel erg in zichzelf gekeerd en kijkt liever de kat uit de boom. Eerst observeren en dan pas praten is de strategie die je in de meeste spellen toepast. Daarnaast houd je ervan om dingen te onderzoeken omdat je waarnemingsvermogen heel goed is. Anderen kunnen zich soms verliezen in jouw snelheid en denkwijze waardoor jij iedereen te slim af bent. Het spel Cluedo is daarom perfect voor jou! Problemen oplossen en misdaden ontmaskeren, klinkt als een gezellige vrijdagavond.

Weegschaal | 23 september – 22 oktober

De Weegschaal is een heel romantisch en luxueus sterrenbeeld. Daarom houd jij enorm van kunst en de goede dingen in het leven. Denk aan goed gezelschap en een mooie omgeving. De dingen waar jij echt van geniet. Buitenstaanders vinden je soms te netjes en degelijk, maar je vrienden weten beter. Daar kan je een hele andere kant van jezelf laten zien. Voor de Weegschaal denken we aan een spel als Levensweg, omdat deze je helemaal terugbrengt naar je kindertijd.

Schorpioen | 23 oktober – 21 november

Buitenstaanders vinden jou heel erg charmant en soms zelfs een beetje een koele kikker. Dit omdat jij je emoties niet snel laat zien. Maar er zit veel meer persoonlijkheid in dan mensen op het eerste gezicht zien. Hoewel jij je eigen gevoelens geheim houdt ben je heel goed in het oppikken van motivaties en bedoelingen van anderen. Hierdoor ben je anderen altijd voor en past schaken dus goed bij jou. De strategische speler wordt aangewakkerd tijdens een potje schaken.

Boogschutter | 22 november – 21 december

Tijdens een potje Trivial Pursuit kan jij laten zien hoeveel kennis jij eigenlijk hebt. Jij wordt namelijk vaak omschreven als de meest zorgeloze avonturier van alle sterrenbeelden. Jij gaat lekker je eigen gang, waardoor mensen soms niet zien hoe slim jij eigenlijk bent. Door alle avonturen waar jij in beland ben je continu bezig met het opdoen van nieuwe kennis en leer je dagelijks nieuwe dingen. Kennis die je dus goed in kan zetten tijdens Trivial Pursuit!

Steenbok | 22 december – 19 januari

Jij bent heel slim en over het algemeen praktisch ingesteld. Steenbokken hebben daarnaast hun geldzaken vaak goed op orde, omdat ze een goed inzicht hebben van alle inkomsten en uitgaven. Dat zijn vaardigheden die je ook enorm strategisch maken. Het perfecte spel voor de Steenbok is daarom Monopoly. Lekker spelen met geld, praktisch en strategisch nadenken en een spel waar je je gedrevenheid in kwijt kan.

Waterman | 20 januari – 18 februari

Wanneer wij denken aan de Waterman denken we aan rebels, leiderschap en een eigen mening. Wanneer jij je in een groep waant wordt jij als snel aangewezen als de leider, maar dat is maar goed ook want alles moet op jouw manier gaan. Daarnaast ben jij niet bang om je eigen mening te geven en te onderbouwen. De reden dat wij denken aan een potje Taboe. Jij bent niet bang om tegen de stroming in te gaan en gaat graag de discussie aan met anderen.

Lees ook:
Wait what?! Deze sterrenbeelden zijn dus nooit onzeker

Vissen | 19 februari – 20 maart

Tenslotte hebben we nog het sterrenbeeld Vissen, oftewel het meest creatieve teken van de dierenriem. Tijdens een spelletjesavond vind jij meedoen belangrijker dan winnen, maar dat betekent niet dat je het niet probeert hoor. Jij bent echter niet iemand die het bordspel door de kamer zal smijten wanneer je verliest. Omdat je dus graag creatief bezig bent is een avondje Pictionary perfect voor jou. Wie weet zijn je vrienden wel verbaast van je tekenkunsten!

Beeld: pinterest