Health

Déze 5 geuren zorgen ervoor dat je beter kunt slapen

geuren-slapen

Soms kom je moeilijk in slaap en lig je de hele nacht rond te draaien. Je wordt oververmoeid wakker en hebt een verschrikkelijke nacht achter de rug. Maar er zijn bepaalde geuren die je hierbij kunnen helpen. Déze vijf geuren zorgen ervoor dat je beter kunt slapen.

1. Rozen

De geur van rozen, is een van de geuren waardoor je sneller kunt slapen. Het stimuleert namelijk veel gevoelens. Ten eerste blijkt uit onderzoek dat de geur van rozen zorgt voor ontspanning en het kan je stressniveau verlichten. De geur van rozen zorgt er dus voor dat je een heerlijke nachtrust tegemoet gaat.

2. Kamille

Kamille is een kruidenmiddel en heeft een licht ontspannend effect op het lichaam en je geest. Ook heeft het een rustgevend effect op je zenuwstelsel en wordt het vooral gebruikt bij maag en darm klachten. Het is daarom ook slim om voor het slapen gaan een kopje kamillethee te drinken ter ontspanning.

3. Wierook

De geur van wierook activeert je brein en verandert je stemming. Het werkt kalmerend en brengt je geest tot rust. Ook zorgt het ervoor dat je lichaam helemaal ontspant. Dus als je moeite hebt om in slaap te komen, is het verstandig om wat wierook aan te steken.

4. Lavendel

De geur van lavendel zorgt ook voor ontspanning. De sterke geur van lavendel heeft een ontstekingsremmende, pijnverlichtende en kalmerende werking. Ook je ademhaling wordt door de geur ondersteunt en hierdoor kan je dieper in en uit ademen. Doordat je makkelijker kunt ademen, zul je ook sneller in slaap komen.

Lees ook: 
Bewezen! Met je lover in deze houding slapen is goed voor jullie relatie!

5. De geur van je lover

Uit onderzoek blijkt dat dit één van de belangrijkste geuren is om rustig te slapen, de geur van je partner is. Door de geur van je partner kom je sneller en dieper in slaap. De geur van je partner heeft namelijk hetzelfde effect als melatonine. Dus mocht je partner niet in de buurt zijn, trek dan zijn of haar shirt aan. We promise, het helpt echt!

Beeld: pinterest

Must reads 👀