Lifestyle

Wil je weten! Dit is het gemiddelde startsalaris per opleidingsniveau

Nicoline
gemiddelde-startsalaris

Ben jij ook al veel aan het nadenken over de toekomst na je studie? Over waar je gaat werken, maar vooral over wat je gaat verdienen? Het gemiddelde startsalaris verschilt per opleidingsniveau en kan ook nog verschillen per branche. Toch kunnen we een gelijke lijn trekken en een gemiddelde vaststellen. Benieuwd naar de jouwe? Lees dan snel verder!

Dit zal jouw gemiddelde startsalaris zijn na het afronden van je opleiding

Pff! Eindelijk die studie afgerond! Nu op zoek naar een baan. Maar wat ga je eigenlijk verdienen?

MBO-diploma

Wanneer er gekeken wordt in het werkveld op MBO 4-niveau, verschilt het salaris niet veel per sector. Het startsalaris ligt gemiddeld tussen de €1.500 en €1.800 bruto per maand. Voor MBO 4-afgestudeerden in de techniek of ICT ligt het startsalaris over het algemeen iets hoger, namelijk rond de €2.000.

HBO-diploma

Heb jij je HBO-diploma op zak? Dan ligt het gemiddelde startsalaris tussen de €2.000 tot €2.500 bruto per maand. Dit geldt overigens ook voor de juridische, technische, economische en medische sector. Helaas liggen de salarissen voor de mensen in de creatieve branche iets lager dan het eerder genoemde gemiddelde.

Lees ook:
WOW! Dit is het vermogen en salaris van Marieke Elsinga

WO-diploma

Lekker de uni afgerond? Dan kan je met jouw opleidingsniveau een gemiddeld startsalaris van €2.500 tot €3.000 verwachten. Wederom liggen de startsalarissen voor de werknemers in de communicatie en cultuur sector hier iets onder.

Disclaimer! Deze gemiddelden geven jou slechts een indicatie voor wat je in de toekomst kan verwachten. De genoemde bedragen kunnen altijd weer verschillen per bedrijf of per persoon. Voor een nieuweling in het werkveld lijkt het salaris het allerbelangrijkste, maar wij willen je erop wijzen dat dit niet zo is. Kies vooral iets waar je plezier in hebt en waarin je wil leren en doorgroeien.

Beeld: pinterest