Lifestyle

Tot wanneer mag je iemand officieel een gelukkig nieuwjaar wensen

gelukkig-nieuwjaar-wensen

Happy new year! Het is nu tóch echt 2023 en we wensen al onze familie en vrienden natuurlijk een de beste wensen toe, maar tot wanneer is het eigenlijk gepast om iemand een gelukkig nieuwjaar te wensen?

Drie Koningen

Er zijn twee data waar men zich aan vasthoud als het zou gaan om iemand de beste wensen te wensen. Volgens sommigen heeft dit te maken met de komst van de Drie Koningen. Dit vindt plaatst op 6 januari, dus een weekje na oud en nieuw moet het nog kunnen! De gezellige feestdagen en de nasleep hiervan zouden voorbij moeten zijn wanneer er afscheid is genomen van de kerstboom in de woonkamer. Dus heb je nog mensen die je een gelukkig nieuwjaar wil toe wensen? Je hebt nog één week de tijd!

Lees ook:
Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Nieuwjaarsdag

Kerstvakantie

Een andere groep mensen, vooral de jongere generatie, denkt hier anders over! Kinderen en jongeren die nog op school zitten of studeren hebben vaak te maken met kerstvakantie. In deze vakantie zie je je studiegenootjes niet, dus het is helemaal niet zo gek om ná deze periode nog iemand een gelukkig nieuwjaar te wensen. De einddatum ligt vaak rondom 15 januari. Dit verschilt natuurlijk elk jaar en per regio in Nederland. De beste wensen worden nog wel ‘geaccepteerd’ totdat je iedereen hebt gezien. De antwoorden liggen best wel uit elkaar, maar doe vooral wat voor jou goed voelt! Happy new year! 

Beeld: pinterest