Films & Series

WOW! Zó hoog is de geldboete bij The Masked Singer

Danique
The-Masked-Singer

The Masked Singer, het programma waar heel Nederland mag raden welke BN’ers er in die prachtige kostuums zitten. Het kan voor de deelnemers soms best lastig zijn om hun identiteit geheim te houden. Deze geldboete krijg je als je je mond voorbij praat over The Masked Singer!

Geheimzinnig

Zonder dat iemand het doorheeft dat jij het bent, moet je optreden voor een miljoenenpubliek. The Masked Singer is in volle gang bezig en wij zijn erg benieuwd hoe dit seizoen zal uitpakken. Het is natuurlijk hartstikke leuk om mee te doen aan zo een show, maar het kan je leven als bekende Nederlander erg lastig maken. Niet alleen zijn de pakken snikheet om die je aan moet trekken tijdens het optreden, maar er hangt ook nog eens een enorme geldboete boven je hoofd.

Bij alle televisie programma’s heb je wel iets van een geheimhoudingsplicht, maar dit contract is nergens zo streng als bij The Masked Singer. Achter de schermen, maar ook nadat de opnames klaar zijn, zit heel Nederland achter de tv te speculeren over welke BN’ers er mee doen. Je mond houden tegenover vrienden, familie en collega’s is al lastig, laat staan tegenover héél Nederland!

Lees ook:
Is ‘De Tijger’ van The Masked Singer betrapt door een fout op de radio?

Geldboete

Veronica Superguide was wel nieuwsgierig over deze geheimhoudingsplicht en ging op onderzoek uit. In de contracten van de deelnemers staat dat zij hun identiteit geheim moeten houden, want anders staat daar een enorme geldboete tegenover. We hebben het hier over niet duizenden, maar honderdduizenden euro’s! Het schijnt dat dit gaat om wel 200.000 tot 250.000 euro! Wow! Dan denk je wel twee keer na over alles dat je zegt!

Babette van Veen, deelneemster van het laatste seizoen, geeft zelfs toe dat haar kinderen niet op de hoogte waren van haar deelname aan het programma. “Ik polste heel subtiel wel bij familie en vrienden of ze het programma keken. Maar verder ging ik niet. Dat laat je wel uit je hoofd met die flinke geldboete die boven je hoofd hangt,” vertelt de actrice. Ze legt uit dat niemand, behalve haar agent, ervan af wist!

View post on Instagram
 
Beeld: rtl