News

Zo hoog is de geldboete die deelnemers riskeren bij B&B Vol Liefde

geldboete-bb-vol-liefde

Als je meedoet aan een televisie programma heb je een geheimhoudingsplicht. Ieder jaar lopen de programma's weer risico op spoilers. En dat is precies de reden waarom er overeenkomsten met de deelnemers worden gesloten. Zo ook met de deelnemers van B&B Vol Liefde en wij zochten voor jullie uit hoe hoog de geldboete is die ze riskeren.

Geldboete B&B Vol Liefde

Het verrassingseffect is een belangrijk aspect van veel televisieprogramma’s. We willen natuurlijk allemaal weten hoe iets afloopt. Daarom zitten we ook iedere week weer opnieuw aan de buis gekluisterd. We vinden het dan ook heel vervelend als we al ergens gezien of gehoord hebben hoe onze favoriete programma’s aflopen. Series worden vaak al veel eerder opgenomen en lopen daarom van het begin tot het eind het risico op spoilers.

De makers van onze favoriete programma’s eisen daarom ook een flinke geldboete van de deelnemers als ze geheime informatie doorlekken. Denk bijvoorbeeld aan het verklappen hoe de finale zal verlopen. Mocht je wel per ongeluk de uitkomst van B&B Vol Liefde verklappen, dan riskeer je dus een flinke geldboete! Alleen is deze gelukkig niet zo duur als die van programma’s als ‘Wie is de Mol?’ en ‘The Masked Singer’.

View post on Instagram
 

Geheimhoudingsplicht

Voordat je mee mag doen aan een programma moet je dus een hele procedure ondergaan. Zo ook Ruud, die zelf meedeed aan B&B Vol Liefde. Hij vertelt dat hij om mee te doen aan het programma eerst een psychologische test moest ondergaan. Er wordt zelfs gekeken of deelnemers geen strafblad hebben. “Toen dat allemaal gebeurd was, heb ik een contract moeten ondertekenen. Daarin stond onder andere dat ik op mijn taalgebruik moest letten, mee zou werken aan de opnames en ik zou vertrekken wanneer Astrid dat zou willen”, vertelt hij.

“Maar het belangrijkste was dat ik de geheimhouding zou waarborgen. Als jij vóór de uitzending op tv is geweest al gaat vertellen dat je een relatie met een B&B-eigenaar hebt gekregen, staat daar een boete van een paar duizend euro op. Het enige vreemde in het contract is dat ze na afloop van de show nog steeds willen dat je met hen overlegt wanneer je bijvoorbeeld interviews geeft. Nou, dat zijn dingen die ik zelf uitmaak”, aldus Ruud. Klinkt als een vrij streng contract, maar gelukkig voor hem liep het contract na de laatste aflevering af.

Hogere boetes

Een paar duizend euro is zeker niet niks, maar het bedrag dat deze B&B-deelnemers riskeren is nog lang niet zo veel als het bedrag van ‘Wie is de Mol?’ en ‘The Masked Singer’. Mocht je aan één van deze programma’s deelnemen loop je een nog hoger risico op een nog hoger bedrag. Bij The Masked Singer betaal je ongeveer € 200.000. Bij Wie is de Mol? betaal je maar liefst een bedrag van € 250.000. Nu snappen we eindelijk waarom iedereen altijd zo goed hun mond kan houden.

Beeld: RTL