Lifestyle

Met deze tips spaar je binnen no-time € 500 extra voor je vakantie

sparen-voor-je-vakantie

De zomervakantie staat alweer om de hoek, dus we zijn nu harder dan ooit bezig met iedere mogelijke cent sparen. Kan jij nog wel wat spaartips gebruiken? We've got you! Met deze tips spaar je binnen no-time € 500,- extra voor je vakantie.

Geld sparen voor je vakantie

We weten allemaal hoe moeilijk het is om geld te sparen, maar als je op vakantie wil zal dat wel echt moeten. Maar no worries, deze spaarkalender gaat dat een stuk makkelijker maken. Het is de bedoeling dat je begint met sparen wanneer je je loon binnenkrijgt. Dus stel, je krijgt op de 24e uitbetaald, begint ‘week 1’ op de 24e.

Week 1: € 75
Week 2: € 50
Week 3: € 25
Week 4: € 15
Week 5: € 75
Week 6: € 50
Week 7: € 25
Week 8: € 15
Week 9: € 50
Week 10: € 25
Week 11: € 15
Week 12: € 80
Totaal: € 500

Het handige aan deze spaarkalender, is dat hij rekening houdt met de momenten wanneer je uitbetaald krijgt. Dus aan het begin van de cyclus spaar je een stuk meer dan aan het eind. Hoe handig! Heb je toch nog andere tips nodig? Dan kan dit je ook helpen:

Geef jezelf een weekbudget

De meesten van ons betalen onwijs veel met pin. Wat helemaal niet gek is; het is natuurlijk mega handig. Eventjes twee keer op je uitknop klikken op je mobiel en je bent ready om te betalen. Maar op die manier is het lastig om bij te houden hoeveel geld je per week eigenlijk uitgeeft. Pin daarom iedere week een bepaald bedrag en probeer het met dat weekbudget te doen.

Maak een weekmenu

Vaak heb je zelf niet eens door hoeveel geld je eigenlijk aan boodschappen uitgeeft. En dat terwijl dit getal een stuk lager zou kunnen zijn! Maak op een vaste dag waarop je tijd hebt een weekmenu voor de komende week. Haal alles wat je hiervoor nodig hebt in huis en kijk kritisch naar de extraatjes die je inslaat. Op die manier wordt geld besparen op je wekelijkse boodschappen ineens een stuk makkelijker!

Lees ook:
Zoveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander

Spaar je wisselgeld

Dit lijkt op iets kleins, maar het is zó handig: je wisselgeld opsparen. Iedere keer dat je muntgeld terugkrijgt, stop je dit in een pot. Zo krijg je letterlijk een spaarpotje. Pin je alsnog veel geld? Dan kun je, iedere keer wanneer je iets koopt, het geld naar boven afronden. Het wisselgeld dat je dan in principe zou krijgen, zet je dus op je spaarrekening.

Je kan het ook anders doen, mocht je geen rekenwonder zijn. Stel, je hebt €100,- op je betaalrekening en koopt iets van €2,50. Dan hou je dus €97,50 over. Zet vervolgens €7,50 op je spaarrekening, zodat er een mooi rond getal op je betaalrekening overblijft. Het klinkt als iets kleins, maar dit zal een groot verschil maken!

Beeld: pinterest