Lifestyle

WOW! Dit is hoeveel geld je gemiddeld bij elkaar moet sparen voor een bruiloft

bruiloft-sparen

Droom jij ook van een bruiloft met een prachtige jurk, een sprookjesachtige locatie en een gigantisch feest? Droom dan nog maar even verder, want daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Wij vertellen je wat een bruiloft ongeveer kost!

Dit is hoeveel geld je moet sparen voor je bruiloft

En daar schrokken wij toch wel even van!

Flinke zak met geld

We hebben stiekem allemaal wel al een beetje in gedachten wat voor jurk we graag willen dragen als we gaan trouwen, ondanks dat je waarschijnlijk nog niet eens een partner hebt gevonden, haha! Ben jij wel zo lucky dat jij de juiste al ontmoet hebt en denken jullie erover na om te gaan trouwen? Dan zul je waarschijnlijk nog wel even moeten sparen, want een bruiloft kost gemiddeld zo’n 15.000 euro (!). Het zijn vooral de trouwlocatie, de catering, de fotograaf, de outfits en het feest die het bedrag alleen maar doen stijgen.

Goedkope bruiloft

Natuurlijk is dit een inschatting en kan je zelf bepalen hoe duur je de bruiloft wil maken. Zo zijn er ook koppels die voor de bruiloft minder dan 1.000 euro hebben uitgegeven. Je kunt bijvoorbeeld een vintage bruidsjurk kopen of de kosten besparen op een fotograaf. En wil je ook kosten besparen op de bruidstaart? Dan kies je gewoon voor cupcakes ;-). Dat scheelt je allemaal een hoop geld.

Lees ook
Oeh! Déze sterrenbeelden zullen vaker dan een keer in hun leven trouwen

Overzichtelijk

Je wil natuurlijk wel dat je bruiloft een bijzondere dag wordt, dus is het wel belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel geld je wil gaan besparen. Mocht je toch echt mooie foto’s willen om later aan jullie kinderen te kunnen laten zien of wil je toch niet besparen op die jurk waar je al jarenlang van droomt, dan zul je toch nog even moeten doorsparen. Handig tipje! Houd al je kosten in een overzichtelijk Excel bestand. Zo heb je namelijk nog een beetje controle over wat het allemaal kost!

View post on Instagram
 
Beeld: Pinterest