Lifestyle

Zoveel geld geef jij uit aan je geliefde hond

geld-hond

Natuurlijk houd je enorm veel van je trouwe viervoeter, maar hier hangt wel een aardig prijskaartje aan. Zoveel geld geef jij uit aan je hond en het is meer dan je had verwacht!

Met of zonder stamboom?

Het kan per baasje heel erg verschillen hoeveel geld je uitgeeft aan een hond. De kosten van het hebben van een schattige viervoeter in huis, begint allemaal bij het moment dat je een hondje aanschaft. De prijzen van puppy’s uit het asiel verschillen enorm met het prijskaartje dat er aan een raspup hangt.

Kies je voor een getrainde puppy uit een rasnestje met een stamboom? Dan kan je wel rekenen op minimaal 500 euro aanschafkosten. Tegenwoordig kunnen de prijzen wel tot in de duizenden euro’s oplopen! Misschien is het verstandiger, en beter voor de hondjes, om er eentje uit het asiel mee te nemen of uit een nestje van mensen die je kent. Vaak zijn hier de kosten rond de 100 euro, maar ook dit is afhankelijk van waar je het lieve diertje vandaan haalt.

Slaapplek en gadgets

Nu de zoektocht naar de ware blaffer gelukt is, is het tijd om je huis ready te maken voor zijn of haar komst. Houd je vast, want aan het einde van de rit voelt je portemonnee toch echt een stuk lichter aan. Om te beginnen is het belangrijk om een slaapplek te creëren voor je hondje. Sommigen vinden het prima om hun huisdieren in bed te laten slapen, maar wij raden toch wel echt aan om een bench en/of mand aan te schaffen. Zo ben je zeker over je eigen nachtrust en als pup moet hij of zij nog even wennen aan de nieuwe omgeving.

Daarnaast heeft je favoriete huisdier natuurlijk ook een halsband en riem nodig voor de dagelijkse wandelingetjes. En heb je een kleine pup aangeschaft? Haal dan ook het nodige speelgoed in huis! Niet alleen leuk voor de drukke viervoeter, maar ook beter voor je meubels en schoenen 😉 Ga ervan uit dat al deze gadget bij elkaar zo’n 200 tot 300 euro kosten.

Vaste lasten

We noemen het liever geen lasten, want iedereen houdt van zijn of haar diertje, maar toch is er maandelijks heel wat geld dat je uit moet geven aan je lieve hond. Als je een puppy in huis hebt gehaald is het normaal dat zij nogal rebels gedrag vertonen, hiervoor kan je samen op puppy cursus gaan! Voor zo’n training ben je ongeveer 200 euro kwijt.

Daarnaast moet zijn of haar buikje ook elke dag gevuld worden met hondenvoer en betaal je in Nederland ook nog eens hondenbelasting. Dit verschilt enorm per gemeente, het kan zijn dat je maar 35 euro per jaar kwijt bent, of wel 100. Kijk hier dus goed naar voordat je de doorslaggevende keuze maakt!

Jaarlijkse uitgaven

Laten we hopen dat jouw hond nooit te maken krijgt met de dierenarts, maar als je wel deze hulp nodig hebt, gaat dit je heel wat geld kosten! Om er even vanuit te gaan dat jouw diertje gezond blijft, kan het wel zo zijn dat hij of zij regelmatig naar de kapper moet. Dit verschilt natuurlijk per hondenras, maar veel blaffer hebben af en toe wel een knipbeurt nodig. En wie weet moet je grote, kleine vriend ook nog een keer ontvlooid worden. Al met al kan je voor deze kosten ongeveer 1000 euro per jaar rekenen. Ai!

Beeld: instagram @matildadwerf