Travel

Zo kan je flink geld besparen tijdens een week wintersport

geld-besparen-week-wintersport

Je kunt niet wachten om in de zomer met je besties te chillen aan de costa, maar voor het zover is gaan we eerst op wintersport. Het lijkt alsof heel Nederland op de piste staat op dit moment, dus hier wil jij natuurlijk ook bij zijn! Een week wintersport schudt niet iedereen zomaar uit haar mouw, dus wij helpen je om hier een budgetproof vakantie van te maken.

Een week op wintersport

Van ‘s ochtends vroeg tot het einde van de middag, razend van de witte piste af naar beneden, om vervolgens de dag af te sluiten met een Aperol in het zonnetje. Heer-lijk! Het liefst zijn we heel het jaar door aan het apres-skiën in Oostenrijk, alleen laat onze spaarrekening dat niet toe. Wintersporten is een extreem dure hobby. Van de juiste materialen en skipassen tot aan benzinekosten en verblijf. Maar gezellig is het wel 😉 Ondanks dat je er hard voor zal moeten werken, hebben wij een aantal tips om geld te besparen op een week wintersport. Trek je snowboots aan en nodig al je beste vrienden en vriendinnen uit. Zien we je op de piste?

1. Skiën

Of je nu op wintersport gaat om te skiën of snowboarden, je gaat hoe dan ook een actieve reis tegemoet. Het is dan belangrijk dat je de juiste uitrusting bij je hebt, of daar gaat huren. Het huren van een volledige skiuitrusting zal je rond de €150,- euro per week kosten. Dit kan per skigebied wel erg verschillen, dus controleer dit van tevoren. Daarnaast heb je ook een skipas nodig om de piste op te gaan. Hiervoor mag je tussen de €50,- en €100,- euro rekenen per dag.

2. Verblijf

We gaan hier van een gemiddelde uit, want je verblijf kan je zo luxe maken als je zelf wil. Ga je in een hotelletje op de piste? Dan betaal je je helemaal scheel. Er zijn gelukkig ook wat goedkopere accommodaties ietsjes verder weg van het skigebied. Voor één week ben je waarschijnlijk €400,- euro kwijt aan het overnachten.

3. Vervoer

Nu kan je skiën en slapen op de mooiste witte bergtoppen in Europa, maar hoe kom je daar? Er zijn verschillende manieren om op jouw reislocatie te komen. Denk aan de auto, de trein of het vliegtuig. De makkelijkste manier om te reizen is met de auto. Zo kan je al je kleding en andere benodigdheden meenemen. Reken maar op zo’n €200,- euro gemiddeld aan benzinekosten.

4. Eten

Na een actieve dag op de piste, moet er natuurlijk ook gegeten worden. Dit kan je zelf zo gek maken als je maar wil. Maar stel; je gaat voor de lunch en avondeten naar een restaurantje of bistro, dan lopen de kosten makkelijk op tot €50,- per dag per persoon. Dat betekent dat je in één week al €350,- euro uitgeeft aan alleen eten en drinken. Pffoe…

Tips om geld te besparen op wintersport

Dit alles bij elkaar betekent dus dat je maar liefst €1.000 tot €1.500 euro per week per persoon kwijt bent. Hoewel het kostenplaatje afhangt van welk verblijf je uitkiest en hoe groots je wil uitpakken tijdens deze week, blijft het een hoop geld. Gelukkig hebben wij een aantal tips om geld te besparen op je wintersportvakantie.

1. Investeer in eigen skispullen (of leen het van een vriendin!)

Ga je ieder jaar weer op skivakantie? Dan kan je beter een eigen uitrusting hebben. Je betaalt je groen en geel als je dit elk jaar moet huren. Scoor je spullen in de sale en probeer te letten op goede deals. Als je niet regelmatig gaat, kan je altijd in je omgeving vragen of je wat spullen kunt lenen van vrienden, familie of kennissen.

2. Een goedkoop skigebied

Elk seizoen is er wel één bepaald skigebied dat helemaal hot and happening is. Dit komt door celebs, influencer en travelbloggers. Hoe mooi het daar ook is, er zijn veel goedkopere skigebieden die net zo’n goede plak sneeuw voor je hebben klaarliggen. Alles wat trendy is, is automatisch duurder. Doe je research en check welke gebieden het voordeligste zijn.

3. Ga in het laagseizoen

Net zoals bij zomervakanties, kan je je wintersport ook het beste buiten het hoogseizoen boeken. Zit je niet meer vast aan verplichte schoolvakanties? Dan is het beter om buiten deze weken om te gaan. Goedkoper én minder druk op de piste!

4. Minder uiteten gaan

Het is natuurlijk hartstikke gezellig om elke middag en avond uiteten te gaan, maar dit vind je portemonnee minder prettig. Probeer dus vaker een lunchpakketje mee te nemen op de piste en plan een aantal avonden in om te koken. Net zo gezellig en een stuk goedkoper!

Beeld: instagram @vivianhoorn