Food

Appeltaart maken? Voeg dít geheime ingrediënt dan eens toe!

geheime-ingrediënt-appeltaart

Niets is beter dan de geur van een versgebakken appeltaart. Of je nou een lekker stukje bij de koffie neemt of als toetje, tegen een stukje appeltaart zeggen wij nooit nee. Maar nu is er een geheim ingrediënt die je appeltaart nog een stuk smaakvoller maakt.

Het geheime ingrediënt voor en appeltaart

Als je al vaker een appeltaart hebt gebakken, dan weet je inmiddels wel welke ingrediënten je moet gebruiken. Zo kunnen appels en kaneel zeker niet ontbreken voor de ultieme smaaksensatie. Maar er is nog één geheim ingrediënt die je aan je appeltaart kan toevoegen, namelijk zure room. Je hoeft hiervoor niet je vertrouwde recept helemaal om te gooien. Zure room klinkt misschien een beetje gek, maar je moet het zeker eens proberen! Wij vertellen je hoe dit precies zit.

Zure room

Het geheime ingrediënt, zure room, zorgt ervoor dat de appeltaart een heerlijke romige textuur krijgt. Daarnaast past het ingrediënt ook supergoed bij de zoete smaak van de appels en zorgt het voor de ultieme smaaksensatie. Maak je deeg van je appeltaart op de gebruikelijke manier en voeg het geheime ingrediënt eraan toe. Voeg een klein bakje van 125 gram toe en kneed alles goed door elkaar. Laat het deeg voor een aantal minuten even rusten en ga verder op de gebruikelijke manier.

Lees ook: 
Dit is het lekkerste recept voor een appeltaart met salted caramel

Vind je de smaak van de zure room een lekkere toevoeging? Dan kun je de volgende keer ook voor twee bakjes zure room kiezen. Het zal de smaak nog iets zuurder maken, maar de appeltaartvulling wordt hierdoor extra romig. Gaan jullie dit geheime ingrediënt ook proberen?

View post on TikTok

Beeld: Pinterest