Beauty

Met deze handige tips heb je nooit meer mascara onder je oog

mascara onder oog

Wij ladies zullen dit allemaal wel eens hebben meegemaakt: je heb net je fleeky make-up gedaan en je ziet later op de dag ineens dat er allemaal mascara onder je ogen zit. Het is best wel irritant, maar met deze handige tips zit er nooit meer mascara onder je oog.

Mascara onder je oog

De belangrijkste tip die we je kunnen geven, waardoor je nooit meer mascara onder je oog hebt, is door je onderwimpers te skippen. Dit gaat namelijk nooit goed en al helemaal niet met hoge temperaturen. Daarnaast is het ook handig om een mascara te kopen waar geen olie in zit. Dit kun je zien door de ingrediëntenlijst te checken. Door de vetten smelt de mascara sneller en zal het product dus ook sneller onder je oog terecht komen. Dit komt in de meeste gevallen voor als de zon schijnt en je huid dus gaat zweten.

Lees ook: 
Blijkbaar bewaren we onze make-up kwasten allemaal verkeerd

Vettige producten

Het is ook belangrijk om geen producten onder je ogen te gebruiken die vettig zijn. Breng dus geen vettige concealer of dagcrème aan onder je ogen. De mascara die onder je oog is beland, zal dan ook blijven plakken waardoor het lastiger wordt om de vlekken te verwijderen.

Heb je altijd een handtasje bij je? Zorg er dan voor dat je altijd één of twee wattenstaafjes in je tas meeneemt. Je kunt een wattenstaafje een beetje nat maken en zo gemakkelijk vlekken verwijderen. Daarnaast is het ook slim om een transparante poeder te gebruiken onder de ogen. Op deze manier voorkom je dat je mascara onder je ogen terecht komt. Hopelijk zullen deze handige tips je helpen.

Beeld: Pinterest