Beauty

Zó moet je jouw zilvershampoo dus wél gebruiken

zilvershampoo

Een gele gloed door je haar, dat is een struggle wat veel blondines proberen te voorkomen. Dat is niet zo makkelijk, maar niet getreurd want zilvershampoo kan je hierbij helpen. Veel mensen gebruiken dit product alleen helemaal verkeerd, waardoor het dus minder goed werkt. Wij vertellen je daarom dé beste manier om zilvershampoo te gebruiken.

Wat is zilvershampoo?

Als blondine herken je vast wel het wondermiddel zilvershampoo. Dit is een paarse shampoo met effectieve stoffen erin die ervoor zorgen dat je geen gele gloed door je blonde lokken krijgt. In de shampoo zit een bepaalde hoeveelheid indigo-pigmenten, wat veel intensiever is dan andere shampoos. De fel paarse kleur zorgt er dus voor dat jouw mooie haar niet geel wordt. Als je de shampoo wat langer laat intrekken kan het een mooie ash look creëren.

Nu vraag je jezelf misschien wel af, hoe werkt dat dan precies? Het is eigenlijk heel simpel, we kennen allemaal wel het kleurenwiel. In het kleurenwiel staan de kleuren paars en geel tegenover elkaar, daarom is het logisch dat de paarse shampoo ervoor zorgt dat jouw gele gloed volledig verdwijnt. De zilvershampoo moet dan alleen wel op de juiste manier gebruikt worden.

De juiste manier van zilvershampoo gebruiken

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je haar alsnog een gelige gloed krijgt. In dat geval kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van duurdere hair products, maar dit is zeker niet de enige oplossing. Een bekende blogster Becki deelt op haar socials een effectieve manier om zilvershampoo te gebruiken. De gebruiksaanwijzing van de shampoofles geeft aan dat de zilvershampoo op nat haar aangebracht moet worden en dan laten intrekken. Volgens Becki is er een andere manier die veel beter werkt, namelijk de zilvershampoo op droog haar aanbrengen. Laat dat vervolgens een kwartiertje intrekken en voilà, je gele lokken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Het resultaat? Een hele mooie ash blonde look waar iedereen jaloers op zal zijn ;).

Bron: Pinterest