Beauty

Een gebroken nagel herstellen? Met deze lifehack is dat een eitje

gebroken-nagel-herstellen

Niets is vervelender dan een gebroken nagel. Heb jij hier ook altijd last van? Met dít handige trucje kun je je gebroken nagel weer herstellen!

Je nagels laten uitgroeien

We weten allemaal hoe lastig het kan zijn om je nagels uit te laten groeien. Zijn ze eindelijk, nadat je wekenlang hebt gestreden om níét aan je nagels te gaan pulken, op een mooie lengte; breekt er eentje af. Dit is natuurlijk super frustrerend en een grote struggle voor veel mensen. Heb jij hier ook altijd last van? Met dít trucje kun je een gebroken nagel herstellen, waardoor korte nagels verleden tijd zijn. Ideaal!

Een gebroken nagel herstellen

Een gebroken nagel herstellen is makkelijker dan je zou denken. Daarnaast heb je voor dit handige trucje ook maar vier dingen nodig: een vijl, schaar, theezakje en nagellijm. Begin met het voorzichtig vijlen van je nagel. Haal alle scherpe randjes weg en knip een klein stukje van het theezakje af. Hou er wel rekening mee dat het stukje groot genoeg moet zijn om de scheur te bedekken. Breng vervolgens de nagellijm aan op het stukje waar je nagel kapot is en aan de zijkant van de nagel. Hier kun je nu het theezakje overheen plaatsen. Breng vervolgens nog een laagje nagellijm aan over het theezakje heen, om te zorgen dat ‘ie goed vastzit. Zorg dat de lijm goed opdroogt, et voilà: je hebt je gebroken nagel weer hersteld!

Lees ook:
Trend-alert: dit zijn de nageltrends voor de zomer van 2023

Nagellak aanbrengen

Hoe handig dit trucje ook is, het zorgt er nou niet per se voor dat je nagels er supermooi uit gaan zien. En we weten allemaal hoe belangrijk verzorgde handen zijn, right? Hierom kun je ervoor kiezen om nagellak over je nagel aan te brengen. Zorg dan wel dat je het stukje waar het theezakje en de nagellijm zitten goed glad vijlt. Het kan namelijk zijn dat er anders gekke bobbels of vormen ontstaan in je nagels. En dat zou natuurlijk zonde zijn.

Beeld: pinterest