Health

Dit fruit kan ervoor zorgen dat de pil minder betrouwbaar is

fruit-niet-kan-de-pil

Ladies opgelet! Als jij de pil slikt als anticonceptiemiddel, dan raden wij je aan om drie keer na te denken over het eten van dit stuk fruit. Naast af en toe een dag de pil vergeten, kan deze vrucht er namelijk ook voor zorgen dat je niet volledig beschermd bent.

De pil

Als vrouwen hebben we het er maar moeilijk mee. Om een ongewenste zwangerschap te voorkomen moeten we goed nadenken over welke soort anticonceptie we willen gebruiken. Van prikpillen tot aan een spiraal, de keuze is reuze. Toch is de ‘gewone’ pil één van de meest gekozen voorbehoedsmiddelen. De werking hiervan is dan ook voor 99 procent betrouwbaar, maar toch zijn er een aantal dingen die dit kunnen verstoren. Overgeven, diarree of je eigen vergeetachtigheid spelen een grote rol. Maar er is nog veel meer wat de werking van de pil kan verstoren, zo ook dit stuk fruit! Say whaaat?!

Lees ook:
De pil verandert je smaak op het gebied van dating

Vermijdt dit fruit als je de pil slikt

Uit een onderzoek van het Center for Education and Research on Therapeutics (een hele mond vol) is gebleken dat ons dieet ook invloed kan hebben op de werking van de pil. Zij zijn erachter gekomen dat grapefruit, sinaasappels en limoenen de CYP3A-levels in je lichaam verstoren. Dit fruit kan er dus voor zorgen dat de pil minder goed zijn werk kan doen in jouw lijf.

Schrik niet, want wetenschappers laten weten dat je deze fruitsoorten nog wel kunt blijven eten, maar niet in overmaten. Zolang je niet elke dag een fruitmand vol aan sinaasappelen eet, moet het helemaal goed komen.

Beeld: pinterest