Health

Deze 5 fruitsoorten helpen je bij een betere nachtrust

fruit-slapen

Je kijkt er niet raar van op wanneer we je zeggen dat fruit heel veel voordelen heeft voor de mens. Het is lekker en gezond, maar wist je dat verschillende soorten fruit je kunnen helpen om beter te slapen? Met deze 5 soorten fruit zal je heerlijk slapen!

1. Zure kersen

Hoe gek het ook klinkt, kunnen verschillende fruitsoorten je slaapkwaliteit verbeteren. Het eerste hulpmiddel waarmee we de lijst aftrappen zijn zure kersen. Deze bevatten kalium en het hormoon melatonine die je helpen om je spieren te ontspannen en om in slaap te vallen. Wil je ze in geheel eten moet je ongeveer 25 kersen eten. Dit kan lastig zijn. Daarom kan je ze ook eten in sap of in concentraat. Probeer bijvoorbeeld eens kersensap te drinken en ondervindt zelf hoe het je slaapkwaliteit bevorderd.

2. Ananas

De tweede fruitsoort voor onze slaap is ananas. Een ananas bevat namelijk volgens onderzoek nog meer melatonine dan zure kersen. Daarnaast blijkt, dat het eten van ananas de niveaus van het slaaphormoon (melatonine) in je lichaam aanzienlijk kan verhogen. Andere voordelen van Ananas is een betere spijsvertering. Mocht je vaak last hebben van buikpijn ‘s nachts, waardoor je telkens wakker ligt, kan ananas je hierbij helpen om dit te voorkomen.

3. Bananen

Wanneer bananen niet te rijp zijn is het een heerlijke late night snack voor het slapengaan. Deze fruitsoort bevat veel kalium, wat wederom zal helpen om je spieren te ontspannen. Ah relaxing! Daarnaast bevatten bananen serotonine, een voorloper van melatonine. Ook bevatten bananen het aminozuur tryptofaan dat de serotonineproductie en dus ook melatonine verhoogt. Deze hulpmiddelen helpen je om sneller in slaap te vallen en ook in slaap te blijven. Weg met dat woelen en draaien in de nacht.

4. Sinaasappels

De vierde fruitsoort die de melatonine levels in je lichaam kunnen verhogen is de sinaasappel. Sinaasappels bevatten B-vitamines die de mens helpen om stress beter te beheersen. Klinkt al goed. Daarnaast helpen de vitamines bij de synthese van serotonine, dopamine en GABA. Dit laatste betekent dat deze bestanddelen worden samengevoegd tot een nieuw middel, wat ons toevallig zal helpen bij de bevordering van onze slaap!

Lees ook:
Dit gebeurt er met je als je twee weken lang alleen maar water drinkt

5. Kiwi

Last but not least moeten we blijkbaar naar de supermarkt rennen om wat kiwi’s in te slaan. In een kleine studie aten volwassen deelnemers met slaapproblemen twee kiwi’s een uur voor het slapengaan. Voor vier weken lang deden ze dit iedere nacht. Aan het eind van het onderzoek bleek de slaaptijd écht toe te nemen en hadden ze minder lang nodig om in slaap te vallen. Hoe kan dat? Nou dit heeft alles te maken met de serotoninespiegels van een kiwi. Echter is er nog meer onderzoek nodig om de voordelen van kiwi’s voor je slaapkwaliteit te bevestigen, maar baat het niet, dan schaadt het niet.

Belangrijk! Om het meeste baat te hebben bij de voordelen van deze fruitsoorten, is het verstandig om minstens 30 minuten voor het slapen gaan een van deze hulpmiddelen te eten. Het is ook belangrijk om te weten dat je niet meteen verschil zal merken. Het werkt het beste wanneer je een fruit regelmatig eet. Zo hou je de voedingsstoffen op peil. Vermijd grote maaltijden twee tot drie uur voor het slapengaan en drink genoeg water! Slaap lekker. 😉

Beeld: pinterest