Food

Lekker verkoelend: zo maak je de lekkerste frozen aperol spritz

frozen-aperol-spritz

Op een warme zomerdag - of een gemiddelde weekdag, laten we eerlijk zijn - vinden we niets lekkerder dan een aperol spritz. Althans, dat dachten we. Nu hebben we namelijk het recept voor een frozen aperol spritz gevonden en wij zijn helemaal. Deze moet je so-wie-so een keer proberen

Dit is hoe je de lekkerste frozen aperol spritz maakt

Als je dacht dat een aperol spritz het lekkerste drankje was, heb je het fout. De frozen versie van het populaire drankje is nog veel lekkerder.

Frozen aperol spritz

Grote kans dat je al wel eens van de aperol spritz gehoord hebt. Het is de populaire sinaasappelcocktail die gebaseerd is op prosecco en aperol, waar wij in de zomer geen genoeg van kunnen krijgen. Op dit moment gaat er een variatie op het populaire drankje rond die drankjesgoeroe Little Lauren op Instagram heeft geplaats. Stiekem vinden we deze variatie nóg lekkerder dan de originele aperol spritz – nee, wij wisten ook niet dat het kon. Het kost wel iets meer moeite en tijd om dit drankje te maken, maar het is het zeker waard!

View post on Instagram
 

Ingrediënten

Voor de versie van Lauren heb je wel iets meer ingrediënten nodig dan voor de versie die op meeste sites te vinden is. Maar neem maar van ons aan dat het écht superlekker is! Dit heb je nodig voor twee glazen:

  • 180 ml Aperol Spritz;
  • 180 ml versgeperste jus;
  • 8 bevroren aardbeien;
  • Halve fles prosecco;
  • Sinaasappelschijfjes;
  • 2 handjes crushed ice.

Zorg ook dat je ijsblokjesvormen in huis hebt. Je hebt er minstens twee nodig, maar het kan zijn dat je er meer nodig gaat hebben.

Lees ook
Wil je proberen! Deze shrub cocktail is dé nieuwe cocktailtrend en bevat azijn

Bereidingswijze

De eerste stap is het maken van de aperol spritz ijsblokjes. Doe dit door de aperol spritz en verse jus te mengen en het in de ijsblokjesvormen te mixen. Deze moeten vervolgens minstens zes uur in de vriezer, maar het is beter als ze er overnight in kunnen liggen. Zorg ook dat je aardbeien goed bevroren zijn; koop desnoods een zak met bevroren aardbeien.

Zodra alles goed bevroren is, is de volgende stap om er een slush van te maken. Doe dit door de bevroren aperol spritz en aardbeien samen met de prosecco in de blender te gieten. Voeg ook het crushed ice toe en laat de blender ongeveer 20 seconden zijn werk doen. Zorg dat het een egale massa is. Verdeel dit heerlijke drankje over twee glazen en stop de sinaasappelschijfjes erbij in. Nu ben je klaar en kun je genieten van de lekkerste frozen aperol spritz ooit!

Beeld: pinterest