Food

Fristi fans opgelet! Zo maak je zelf Fristi met rum voor volwassenen

fristi-met-rum-voor-volwassenen

Een heerlijk koud glas met ons favoriete nostalgische drankje. We hebben het natuurlijk over Fristi. De verleiding is vaak groot om op een terras een Fristi te bestellen, maar de rare blikken zorgen er toch weer voor dat we gaan voor een frisje of een alcoholisch drankje. Fristi wordt namelijk bestempeld als 'kinderdrankje', maar met dít recept voor Fristi met rum niet meer. 

Het ‘kinderdrankje’

Door het gros van de mensen wordt Fristi gezien als iets wat kinderen graag drinken. Ongeacht dit beeld denken wij dat ook vele volwassenen Fristi stiekem nog heel erg lekker vinden en het graag drinken. Wat maakt Fristi zo lekker? Het roze drankje met vruchtensmaak wordt gemaakt van magere melk met toegevoegde suikers en additieven. De smaak is te beschrijven als een combi van frambozen, aardbeien en kersen. Fristi werd voor het eerst uitgebracht door Nutricia in 1995. In 2001 werd het verkocht aan Friesland Foods. Het feit dat Fristi voor het eerst werd uitgebracht door Nutricia verklaard heel waarschijnlijk ons beeld over het drankje.

Fristi voor volwassenen

Fristi is naar onze mening voor iedereen, maar het recept dat we vandaag met jullie delen is echt alleen voor volwassenen. Wij vertellen je namelijk hoe je Fristi met rum kunt maken, om een heerlijke cocktail te creëren. Met deze alcoholische versnapering zal je zeker weten al je vrienden verbluffen en ze terug brengen naar hun jeugd. Deze volwassen variant van Fristi is bedacht door Sterk In De Keuken. Zij delen via Instagram hun geweldige recept van de Fristi met rum. Wij delen dit natuurlijk met alle liefde met jullie.

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Ingrediënten

  • 300 gram verse aardbeien
  • 250 gram verse frambozen
  • 500 milliliter halfvolle melk
  • 50 gram kristalsuiker
  • 5 centiliter rum

Andere benodigdheden

  • bolzeef
  • koksmes
  • rietjes
  • glazen

Bereidingswijze

  • Houd 1 aardbei per persoon uit het bakje apart. Stel je bent met 4 mensen, houd je dus 4 aardbeien apart. Van de andere aardbeien mag je het kroontje (het groene) eraf trekken en ze samen met de frambozen in een blender doen.
  • Deze blender je vervolgens totdat je een gladde massa hebt. Alle grote stukjes moeten verdwenen zijn.
  • Je zal merken dat er pitjes zullen achterblijven. Deze zeef je eruit doormiddel van een bolzeef. Giet de inhoud van de blender over in een andere kom. Op de kom plaats je de bolzeef, zodat je alle pitjes eruit vist.
  • De gladde fruitmassa mag je nu verdelen over de glazen.
  • Tenslotte vul je deze aan met rum en melk.
  • Steek de rietjes door de aardbeien voor een mooie decoratie. Roer je drankje met het rietje goed door.

Cheers!

Beeld: Sterk in de keuken