Food

De ‘frikanpouce’ is de raarste snack combinatie tot nu toe

frikanpouce-raarste-snack-combinatie

De varianten van de trending tompouce komen bij ons de oren uit. Toch willen we jullie voorstellen aan nóg een bijzondere combinatie waar de Hollandse lekkernij centraal staat. Hoewel deze bizarre nieuwe snack er eentje is om nooit te vergeten, zouden wij hem niet zo snel aanraden. De zogenaamde 'frikanpouce' is het nieuwe gespreksonderwerp op social media.

Frinkanpouce

We kunnen onze ogen niet geloven. Er is wéér een variant op de tompouce en niet zomaar eentje. De viral frikanpouce is niet voor niks het gesprek van de dag, want dit is misschien wel de raarste snack ooit bedacht. We vielen nog niet achterover van het tompoucenbier of de bospouce, maar hier gaan onze nekharen wel recht van overeind staan. De frikanpouce (voor als je het nog niet had geraden) is een vette frikandel, gevuld met banketbakkersroom en zoete roze glazuur. Yup, je leest het goed. De vette hap die we normaal gesproken met mayonaise en curry eten, wordt omgetoverd tot een heus toetje. Het lange delletje wordt in de frituur gegooid en vervolgens in het midden doorgesneden. Dan gaat de vulling er tussen en het glazuur wordt er overheen gedrizzeld.

Hoewel de combinatie van zoet en zout vaak heel lekker is, hebben wij hier onze twijfels over. Het lijkt erop dat de medewerkers van Hei’s Frituurke uit Mariaheide bij Veghel ze wel lekker vinden. Is dit alleen een verkooptruc of zal het écht goed smaken?

View post on TikTok

Verdeelde reacties

“Doe mij maar gewoon een frikandel speciaal”, horen we acteur Frank Lammers in de onderstaande video zeggen. Hier is een groot deel van de kijkers het ook mee eens. Deze bijzondere snack trekt heel wat aandacht, maar er staan maar weinig mensen in de rij om de frikanpouce te proberen. “Je kunt ook te ver gaan”, is tussen de reacties onder de video te lezen. “Nee, nu is het mooi geweest” en “Ik denk dat het naar de dood smaakt” schrijven twee andere Instagram-gebruikers over de nieuwste Brabantse lekkernij.

Toch zijn niet alle comments zo negatief. Er wordt heel wat getagd en sommigen zijn zeker wel benieuwd naar de frikanpouce. Ook is er iemand die zelf nog even een zoete tip meegeeft. “Weet je wat ook lekker is? Friet met aardbeien en slagroom.” We weten natuurlijk niet hoe serieus deze persoon is, maar er zijn genoeg gekke combinaties in de wereld! Wij laten de frikanpouce voor wat het is en bestellen liever een kroketje met mosterd. En jij? 😉

View post on Instagram