Food

Cheers! Deze fancy French 75 cocktail moet je maken

french75 cocktail

Nog op zoek naar een nieuwe cocktail om uit te proberen? Dan is de elegante French 75 cocktail het proberen waard. De girls die houden van een lekkere gin-tonic zullen deze cocktail gegarandeerd geweldig vinden. Deze overheerlijke cocktail is simpel te maken, en wij gaan je precies vertellen hoe dat moet.

Een bubbly, flirty cocktail

De French 75 cocktail is voor velen een favoriet. Fun fact: de cocktail is vernoemd naar het snelvurende 75 millimeter veldkanon dat door de Fransen werd gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat de naam niet zo gezellig en vrolijk klinkt, is deze cocktail dat zeker wel.

Al sinds 1930 is het drankje erg populair, en ging de verspreiding van de French 75 in bars en huizen als een sneltrein. Hoe de cocktail uitgevonden is, is vandaag de dag nog een groot mysterie. Experts denken dat het drankje het resultaat is van het experimenteren met een paar eenvoudige producten. En met het geven van de Franse bijnaam, werd de cocktail al snel als échte klassieker bestempeld. De French 75 is te verkrijgen in zo goed als elke cocktailbar en voor fans ook tijdens de brunch een must. Pas wel op, want dit frisse drankje komt net wat harder binnen dan een Mimosa. Houd jij wel van die kick, dan is het misschien tijd voor een upgrade!

Hoe maak je de French 75?

Heb je binnenkort een at home girls night of date gepland staan? Of houd je gewoon van een cocktail lekker voor jezelf? Dan kan je de cocktail tuurlijk ook thuis maken. Het is super simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn: gin, vers citroensap, suiker, champagne en natuurlijk wat ijs en een cocktailshaker. Als je een wat minder grote fan bent van gin, kan je deze ook vervangen door cognac. Zo werd de cocktail vroeger namelijk ook wel eens gemaakt! Voor ieder wat wils; deze cocktail kan je aanpassen naar eigen smaak.

  1. Om te beginnen giet je 30ml gin in de cocktailshaker.
  2. Voeg hier 15 ml ‘suiker siroop‘ aan toe, die je makkelijk zelf maakt door wat water en suiker te mixen.
  3. Voeg vervolgens 30 ml vers citroensap toe.
  4. Ten slotte voeg je was ijs toe en shake it baby!
  5. Kies een mooi glas uit voor je heerlijke cocktail, bijvoorbeeld een champagne glas, en giet het mixje over.
  6. Maakt het drankje af met een laagje lekkere champagne.
  7. Feeling extra? Dan kan je de overgebleven citroenschil gebruiken als garnering voor de cocktail.
  8. En de allerbelangrijkste en laatste stap: geniet van je drankje. Cheers!

Ging het nu even iets snel voor je? Bekijk dan de TikTok hieronder voor wat extra uitleg!

View post on TikTok

Ben jij meer een Martini girlie? Als je vaak een poma of esma besteld, is deze overheerlijke matcha martini ook een echte aanrader!

Beeld: BBC