Love

5 fouten die je absoluut niet moet maken in een relatie

fouten-relatie

Grotendeels van de tijd, is een relatie hebben super fijn en gezellig. Soms is het nog best ingewikkeld. Het kan lastig zijn om te weten wat je allemaal wel en niet kan doen. Wij hebben de vijf fouten die je absoluut niet moet maken in een relatie voor je op een rijtje gezet. 

1. Liegen

Deze ligt natuurlijk best voor de hand. Misschien ben jij er inmiddels al wel achter gekomen dat liegen eigenlijk altijd slecht uitpakt. Als het op daten aankomt is een van de meest voorkomende redenen om te liegen, het indruk maken op iemand anders. Misschien lijkt dit ongevaarlijk, maar niets is minder waar. Één leugen leidt tot de ander en voor je het weet zit je verstrikt in een web vol leugens. Wees jezelf, zo leert je partner ook gewoon de echte versie van jou kennen.

2. Slechte communicatie

Goede communicatie is cruciaal voor een succesvolle relatie. Dit houdt in dat jullie beiden goed naar elkaar kunnen luisteren, elkaar constructieve kritiek kunnen geven en elkaars gedachtes open met elkaar delen. Ben je ergens niet tevreden over? Geef dit dan aan! Vertelt jouw partner je waar ze tegen aan lopen? Luister hier dan ook naar, en schiet niet meteen in de verdediging. Dit is echt de sleutel tot een lange, gezonde en gelukkige relatie. Zolang jullie vriendelijk naar elkaar blijven, is er niks aan de hand. Niet communiceren is dan ook één van de grootste fouten die je in een relatie kan maken.

Lees ook:
Lepeltje-lepeltje slapen is dus hartstikke gezond voor je relatie

3. Kritiek ontvangen

Even aansluitend op het vorige puntje: het ontvangen van kritiek is een belangrijk onderdeel van een goede communicatie. Leer jezelf aan om kritiek te accepteren zonder je meteen gekwetst te voelen. Ook hierin zijn natuurlijk grenzen, want kritiek moet wel op een positieve en constructieve manier aangeboden worden. Dit is ook belangrijk dat jij het ook op deze manier aanbiedt aan je partner. Je partner moet hier ook goed op kunnen reageren.

4. Imperfecties niet accepteren

Het kan best gebeuren dat je in de loop van de tijd irritaties opbouwt aan de imperfecties van je partner. Misschien ruimen ze nooit hun schoenen op of smakken ze tijdens het eten. Maar onthoud dat niemand perfect is, dus ook jijzelf niet. Na 3 – 6 maanden lopen de meeste relaties stuk op precies dit probleem. Natuurlijk kan het voorkomen dat jullie geen match zijn. Maar kijk het eerst nog even aan. Dit is een lastige fase, maar probeer niet te gefrustreerd te raken en bedenk of het echt redenen zijn om je relatie uit te maken. Het is belangrijk dat jullie elkaar accepteren. Dus ja, inclusief die imperfecties.

5. Vreemdgaan

Hier hoeven wij vrij weinig over te zeggen. Vreemdgaan is een absolute no go in een relatie, maar dit hoeven wij jou hopelijk niet uit te leggen. Dit is ook een fout die makkelijk te voorkomen is door eerlijke communicatie. Voel je de drang om met een ander het bed in te duiken? Bespreek dit met je partner! Hoe spannend dit misschien ook klinkt.

Beeld: Grease