Love

De grootste fouten die we maken tijdens het begin van een nieuwe relatie

nieuwe-relatie-fouten

Na jaren het single leven geproefd te hebben heb je eindelijk de ware gevonden. Die eerste weken met je nieuwe vlam zijn super spannend en je moet nog een beetje wennen aan de relatiestatus. Je bent zo verliefd dat je misschien iets te snel op de zaken vooruit loopt en niet iedereen voelt zich daar prettig bij. Daarom hebben wij een lijstje voor je gemaakt met de fouten die we allemaal wel eens hebben gemaakt tijdens het begin van een nieuwe relatie. 

1. Maak geen toekomstplannen aan het begin

Het is een ander verhaal als je al jaren in een relatie zit, maar voor een stelletje dat slechts twee maanden aan het daten is is het van belang. Maak geen plannen die verder in de toekomst liggen dan de tijd die jullie hebben doorgebracht. Dus ben je een maandje aan het afspreken, dan zijn grootse plannen voor over een half jaar is iets te veel van het goede. Deze periode is het fijnst als het op een rustige manier verloopt, zonder druk.

2. Ik hou v…

Oh dear. Je crush rent gillend weg als je dit zegt, geloof me. Misschien ben je helemaal tot over je oren verliefd, maar het is voor beide beter als je het nog even voor je houdt. Plus, bescherm je eigen hart. Als je nu al toegeeft dat je van hem houdt en het loopt niet goed af, kwets je jezelf alleen maar meer. Wil je duidelijk maken hoe leuk jij hem vindt? Hou het bij ‘leuk vinden’ en vertel dat je hem heel graag beter wilt leren kennen.

3. Je date voorstellen aan je hele familie

Hem uitnodigen voor een drankje met je vriendinnen of je broertje of zusje is acceptabel. Hem meenemen naar de eerste de beste familie verjaardag is iets te enthousiast. Zie de eerste maand echt als een tijd waar jullie elkaar leren kennen. De rest komt later wel. Je wilt echt niet dat je oom/tante/oma zich gaat bemoeien met jullie (p)relatie.

4. Don’t push it

Jij bent al helemaal vastbesloten, dit is mijn vent. Je wilt graag weten waar jullie precies staan en wat jullie van elkaar zijn. Hij is het voor jou. Maar andersom ook? Ook al schreeuw je het het liefst van de daken en vraag je hem het hemd van zijn lijf, probeer het rustig aan te doen. Misschien voelt hij zich wel ‘gevangen’ als het gelijk benoemd is en daar hebben (de meeste) mannen een hekel aan. Schrik hem niet af en wacht een tijdje tot het goede moment.

5. Wees eerlijk

Een goede relatie draait vooral om vertrouwen. Dus probeer vanaf het begin eerlijk te zijn tegen je nieuwe vlam. Mini-leugentjes om eigen bestwil zijn toegestaan, maar iets groots in je leven hoort hij wel te weten als je wilt dat hij je goed leert kennen. Bovendien, een eerlijke vrouw is aantrekkelijk! Zo weet hij dat jij een persoon bent die te vertrouwen is en waar je een steady relatie mee hebt. Hello, pluspunt!

6. Samen geld uitgeven

Vooral in de eerste maand geldt: split de rekening en zorg dat je geen schulden bij elkaar hebt. Geld is één van de dingen die een relatie kan breken. Om geld vragen is al helemaal een no go, want jij bent toch een zelfverzekerde independent woman? Ook als je wat langer een relatie hebt is geld vaak een probleem. Misschien heeft de een wat meer geld dan de ander, maar je wilt niet dat hij straks denkt dat je er misbruik van maakt.

Beeld: Instagram @hannaschonberg