Food

Deze fontein in Italië schenkt de hele dag rode wijn

rode wijn fontein

Ben jij ook zo gek op rode wijn? Dan hebben wij mega goed nieuws voor je! In het Italiaanse dorpje Ortana staat namelijk een fontein waar je de hele dag gratis unlimited rode wijn kunt drinken. Trommel je vriendinnen op, want wij voelen een tripje Italië aankomen. 

Italiaanse dorpje Ortana

Bij het woord Italië denken wij direct aan allerlei soorten, pasta, ijs, pizza en natuurlijk ook aan de heerlijke wijn. En dat laatste kun je nu gewoon gratis halen bij de wijngaard Dora Sarchese. Daar kan je wijn halen uit de fontein! Naast dat de fontein heerlijke glaasjes wijn schenkt heeft het ook een hele bijzondere geschiedenis. Zo is de fontein gebouwd voor pelgrims, omdat de fontein op een pelgrims route ligt van Rome naar Ortana en die tocht is wel goed voor zo’n 316 kilometer. Logisch natuurlijk dat je dan wel zin hebt in een wijntje, right?

Lees ook: 
Good to know: déze wijnsoorten bevatten de minste calorieën

Onbeperkt wijn

Mocht je volgende meiden trip nu je dit weet nou naar Ortana gaan, dan is het misschien wel goed om te weten dat de fontein 24 uur per dag, 365 dagen per dag open is, dus dat betekent dat de wijn die jullie deze vakantie gaan nuttigen in ieder geval heel erg goedkoop zal zijn! 😉

Wijngaard

Als je er toch bent, is het ook wel leuk om een tour door de wijngaard te houden met natuurlijk afsluitend een wijnproeverij. Waar je niet alleen rode wijn kunt drinken, zoals uit de fontein, maar ook witte wijnen, rosé en dessert wijnen kunt proeven. Trommel je vriendinnen op, want dit klinkt als de perfecte trip voor jullie!

View post on Instagram
 
Beeld: Pinterest