Food

Zo maak je een heerlijke zomerse Flügel Spritz cocktail

Flugel spritz

Flügel is een heerlijk shotje en je kunt er mega lekkere drankjes mee maken. Zo hoef je ze niet altijd te shotten, maar kun je er ook langer van genieten. Wij hebben nu een heerlijk drankje gevonden die perfect is voor de zomer. De Flügel Spritz is een fruitige cocktail waar je heerlijk van kan gaan genieten met al je vriendinnen. Wil je weten hoe je dit drankje zelf kunt maken? Lees dan snel verder!

Flügel Spritz

Met de Flügel Spritz kan je heerlijk even de dag afsluiten! De Aperol Spritz is één van de bekendste cocktails van allemaal. Spritz komt van oorsprong uit Italië en is een erg populaire alcoholische aperitief. Je kan het drankje dus ook maken met Flügel en dit geeft net die extra touch. Je kan het drankje maken met vers fruit, maar natuurlijk ook met diepvries fruit voor als je even wat minder tijd hebt. Wij leggen stap voor stap uit hoe je dit overheerlijke drankje zelf kunt bereiden.

Wat heb je nodig?

Voordat we kunnen beginnen, hebben we eerst een boodschappenlijstje voor jullie klaar gezet. De hoeveelheden zijn geschikt voor één cocktail, dus als je vriendinnen over de vloer hebt, vermenigvuldig dan de ingrediënten.

  • 2 Flügel
  • 30 ml Bruisend water
  • 90 ml Prosecco
  • Rood fruit
  • Grapefruit

Lees ook: 
Cheers: zo maak je een heerlijke Flügel mojito cocktail

Aan de slag!

Als je alle ingrediënten in huis hebt gehaald, kunnen we beginnen. Als eerste vul je je glas met ijs, rood fruit en een schijfje grapefruit. Vul vervolgens de helft van het glas met prosecco en giet hier twee Flügel bij. Top het glas af met bruiswater en voilà. De Flügel Spritz is helemaal ready om geserveerd te worden. Het drankje is binnen no time klaar en super makkelijk om te maken. Cheers!

Watch on YouTube

Beeld: instagram: @flugelnl