Travel

Must-see: op deze plek in Florence kan je wijn uit de muur halen

florence-wijn-uit-muur

Italië heeft genoeg mooie vakantiebestemmingen om te bezoeken en een knoop doorhakken kan hierdoor nog al lastig zijn. Wij hopen je een handje te helpen en vertellen waarom je dit jaar op stedentrip naar het prachtige Florence moet gaan. Deze stad heeft een heleboel geschiedenis, lekker eten en ook nog eens een leuk extraatje voor iedere wine lover!

Wijn uit de muur

Wie is er nu niet verliefd op Italië? Het lekkere weer, de charmante taal, het overheerlijke eten en dan ook nog de prachtige gebouwen. Sounds like heaven! Wat als wij je vertellen, dat er nóg meer redenen zijn om van de Italianen te houden. De Toscaanse stad Florence heeft naast al haar pracht en praal, namelijk ook nog een aantal plekken waar je de middeleeuwen kunt beleven. Als je door de mooie straten wandelt, moet je maar eens gaan opletten op kleine raampjes in de muren. In Florence zijn dit namelijk niet zomaar schattige, kleine raampjes, maar je kunt hier wijn uit de muur halen! Hoe cool is dat?

Deze ramen zijn eeuwenoud en stammen uit de middeleeuwen. Destijds werden deze gaten in de muur gebruikt om wijn te verkopen aan leden van de arbeidersklasse met zo min mogelijk menselijk contact, in verband met de pest. Doet dat je ergens aan denken? Tijdens de coronatijd werden weer veel van deze raampjes opgeknapt en door restaurants gebruikt om wijn en andere drankjes te kunnen verkopen. Momenteel zijn het vooral leuke hotspots om een keer gezien te hebben.

View post on TikTok

Lees ook:
Deze fontein in Italië schenkt de hele dag rode wijn

De leukste Buchetto del Vino

In de klassieke buchetto del vino (zo noemen de Italianen de wijnraampjes), kon je vroeger alleen rode en witte wijn bestellen. Tegenwoordig kan je bij veel plekken ook genieten van een frisse Aperol Spitz of een bourgondisch biertje. Waar jij maar zin in hebt! Je kunt de ramen overal spotten, maar niet alles is nog in gebruik. Wij hebben drie populaire wine windows verzameld waar je op de dag van vandaag nog steeds een wijntje uit de muur kunt bestellen. Cheers!

1. Babae

Adres: Via Santo Spirito, 21R, 50125 Firenze FI, Italië

Om een echte traditionele ervaring te beleven, raden we aan om naar Babae te gaan. Dit plekje is de meest bekende buchetto del vino van Florence en dat is niet zonder reden! Je bestelt hier je favoriete glas wijn door een klein raampje en je kunt bij dit restaurant ook terecht voor een heerlijk ontbijt of warme hapjes.

2. S-Malto Firenze

Adres: Borgo dei Greci, 1/A, 50122 Firenze FI, Italië

Als je met je vrienden in Florence bent, is S-Malto het leukste plekje om je wijn uit de muur te halen. Ze gebruiken het raampje hier niet alleen voor wijn, maar ook voor bier! Er is dus voor ieder wat wils. Daarnaast kan je genieten van verrukkelijke burgers, pizza’s en andere gerechten om te delen.

3. Belle Donne

Adres: Via delle Belle Donne, 16R, 50123 Firenze FI, Italië

Trek aan de bel, haal je vino uit het raampje en neem plaats op het prachtige terras. Belle Donne is een osteria die bekend staat om hun traditionele Toscaanse gerechten en hun rijke wijnen die perfect gepaard gaan met het eten. Yummy!

View post on Instagram
 
Beeld: instagram @osteriabelledonnefirenze