Lifestyle

Het is bewezen: festivals bezoeken vermindert kans op depressie

festival-seizoen-minder-depressief

Het festivalseizoen staat voor de deur. En daar zijn wij maar al te blij mee. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leuke festivals die je kunt bezoeken. En nu is dus ook uit onderzoek gebleken dat een festival bezoeken de kans op een depressie vermindert. Beter nieuws hadden we niet kunnen krijgen!

Festivals bezoeken

Heerlijk dansen, genieten van de leukste muziek en je mooiste outfits showen. Het gezellige festival seizoen is ondertussen alweer begonnen, dus je kan weer volop genieten samen met je vriendinnen. Veel mensen kijken dan ook altijd uit naar festivals, aangezien ze dan echt even lekker los kunnen gaan. Toch kosten de kaartjes vaak een hoop geld, maar ondanks dat blijkt het dus nu uit onderzoek dat festivals bezoeken goed is voor je gezondheid.

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat festivals bezoeken goed is voor je gezondheid. Dat komt voornamelijk omdat je tijdens een festival ontzettend veel beweegt, aangezien je vaak helemaal los gaat op je favoriete muziek. Je verbrandt dus behoorlijk wat calorieën op zo’n dag. Dat compenseert dan weer voor de vette hap en vele drankjes die je tegelijkertijd ook naar binnen werkt. Maar dat is niet het enige waarom een festival bezoeken goed is voor je gezondheid.

Lees ook:
Tijd voor een feestje? Deze 5 festivals wil je zeker niet missen

Vermindert kans op depressie

Het is namelijk ook bewezen dat festivals de kans op een depressie kunnen verminderen. Dit komt doordat je cortisol niveau, oftewel je stress hormoon, ontzettend laag zijn tijdens een festival. Een gezellig festival bezoeken is daarom niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook mentaal doe je er zeker goed aan. Vooral de muziek brengt mensen samen en hierdoor worden alle negatieve gevoelens even aan de kant gezet. Even dat gevoel van saamhorigheid ervaren, dat doet veel mensen goed. Dus al je nog een goed excuus nodig hebt om naar een festival te gaan, kan je dit als argument gebruiken ;-).

Beeld: instagram @mjhedderman