Health

Festival weekend? Met déze 4 tips slaap je toch nog goed

festival-slaap

Het festivalseizoen is weer begonnen en dat betekent veel feestjes, drankjes, leuke outfits en weinig slaap. Het is mega leuk allemaal, maar het kost je ook veel energie. Daarom hebben wij vier slaaptips waardoor je meer energie hebt overdag.

Weinig slaap

Heb je al een paar festivals op de planning staan? Of ben je van plan een heel weekend te gaan feesten? Dan is een goede nachtrust mega belangrijk! Zodra je slecht slaapt heb je overdag weinig energie om volledig te genieten van het feest. Daarom hebben wij vier slaaptips die ervoor zorgen dat je overdag meer energie hebt.

1. Schaf een goed matras aan

Dit is misschien wel een van de belangrijkste slaaptips voor meer energie en een goede nachtrust: een lekker matras van goede kwaliteit. Een goed matras kan veel betekenen voor je nachtrust en heeft dan ook weer invloed op je gezondheid.

2. Laat je lichaam afkoelen

Het is heel verleidelijk om op deze koude dagen een dikke pyjama aan te trekken en onder je dikke winterdeken te stappen.  Maar het is ‘s nachts juist belangrijk om je lichaam te laten afkoelen. Als je slaapt, daalt je lichaamstemperatuur en dat is heel goed, want het zorgt voor een betere nachtrust. Doe dus niet de verwarming aan en vermijd dikke pyjama’s. Haal alvast je dunne deken uit de kast en ga voor en koele slaapomgeving.

Lees ook:
Heb je vannacht slecht geslapen? Dít kan de oorzaak zijn

3. Relax voor je gaat slapen

Als je gestrest gaat slapen of nog veel nadenkt over je werk of school, dan kan dat invloed hebben op je nachtrust. Het is daarom ontzettend belangrijk om voor het slapen gaan tot rust te komen. Als je van jezelf weet dat je snel onrustig wordt voor het slapen gaan, kan het je misschien helpen om manieren te vinden die je kalmeren. Denk hierbij aan mediteren, ademhalingsoefeningen, het lezen van een boek of rustige muziek. Kijk vooral naar hetgeen waar jij je fijn bij voelt en probeer dat eens uit.

4. Maak je slaapkamer donker

Het is voor je nachtrust niet fijn als je in het felle licht gaat slapen. Zorg er daarom ook voor dat je in een donkere kamer ligt. Het licht van de gang of andere apparaten in je kamer kunnen je slaapritme namelijk verstoren. Een goede tip zijn verduisterende gordijnen of koop een slaapmasker. Hierdoor sluit je jezelf af van de buitenwereld en kan je heerlijk genieten van een goede nachtrust.

Beeld: Pinterest