Celebs

Ferry Doedens reageert op wasbak-filmpje: ‘Helemaal in paniek’

Acteur Ferry Doedens (32) kennen we allemaal van zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Echter moest Ferry de set van GTST verlaten. De acteur wist toen niet hoe hij nog geld moest verdienen. Daarom meldde hij zich aan bij het 18+ platform OnlyFan. Het duurde niet lang voordat een van zijn video’s viral ging. “Ik raakte helemaal in paniek.” In het programma Boerderij van Dorst blikt hij terug op dit moment. 

Goede Tijden, Slechte Tijden

Ferry Doedens moest in 2020 de set van Goede Tijden, Slechte Tijden verlaten door zijn problemen met drugs. Samen met Raven van Dorst probeert hij naar deze periode terug te gaan en vertelt hij openhartig over zijn hoogte- en dieptepunten. Zo deelt hij in die periode vier tot vijf keer per week cocaïne te hebben gebruikt. “Dat heeft me echt veel geld gekost.” Hij stond naar eigen zeggen op het punt om dit met de GTST-cast te delen, maar toen waren anderen hem voor. Ferry moest door alle omstandigheden uiteindelijk de set verlaten. “Toen ik uit GTST ging, dacht ik: Hoe ga ik mijn geld verdienen?”

Viral filmpje

Na GTST was Ferry bang dat zijn ‘hele carrière’ voorbij was, maar er moest toch geld in het laatje komen. Via een vriend kwam Ferry op het idee om zich aan te melden op OnlyFans. Zijn eerste filmpje, waarop te zien was Ferry zichzelf een handje helpt boven de wasbak in het huis van zijn moeder in Drachten, ging helemaal viral. Hij maakte de video voor vijftig dollar en had niet verwacht dat deze zo hard zou gaan. Tegen Raven vertelt hij ‘helemaal in paniek te raken’. “Ik dacht: Er is geen weg meer terug. Dan heeft stoppen geen zin. Laat ik dan maar het beste ervan maken”, zegt hij. Inmiddels heeft Ferry vaste fans, maar “je moet wel creatief zijn om ze te vermaken.”

Lees ook:
Waylon bedroog Bibi door erectieproblemen: Was heel heftig

Theater

“Iedereen ziet me nu als cokeverslaafde. Ik kom nooit meer aan de bak, dacht ik. maar ik heb gewoon heel hard gewerkt. Mensen zeggen altijd dat je verslaafd was.” En dat harde werken heeft Ferry geloond. Inmiddels staat hij in verschillende theaters in Nederland met zijn eerste soloshow. Hij vertelt over alle mooie en lastige momenten in zowel zijn privé- als professionele leven. Helaas gaat de kaartverkoop niet zo goed. De première in Amsterdam was uitverkocht. “Maar voor de tweede show waren maar vijftien kaarten verkocht. Ik merk wel dat het een soort therapie is, theater. Ik vind dat heel lekker.”

Beeld: NPO