Fashion

Fashion statement: alles wat je wil weten over de ‘rosette’ trend

fashion-rosette-trend

Vorig jaar lag de focus in de modewereld op neutrale kleuren en minimalistische outfits. Dat is dit jaar wel anders! Van de gekste Pinterest-looks tot aan deze heerlijke nieuwe trend. Steel de show en voeg een rosette toe aan je fit.

Wat is een rosette?

Tegenwoordig is het motto: more is more! Kledingstukken vol met strikjes, franjes en rozen. Over dat laatste gaan we vandaag meer te weten komen. De rosette trend is terug van weggeweest en iedere lady wil er eentje om haar nek. Of op je top, rok, jurk of zelfs jumpsuit. We komen de roosjes in allerlei soorten, vormen en kleuren tegen. We kunnen er geen genoeg van krijgen! Maar waarom is dit accessoire eigenlijk zo populair? Daarvoor moeten we terug in de tijd reizen.

De rosette, of letterlijk uit het Latijns vertaald ‘kleine roos’, gaat al heel lang mee in het modebeeld. In de 15e tot 17e eeuw was het accessoire niet te missen. De roos stond symbool voor rijkdom en status. Hoe groter de roos, hoe belangrijker je was (of overkwam). Zo zagen we de rozen veel voorkomen bij Frida Kahlo en later droegen ook Audrey Hepburn en Carrie Bradshaw het pronkstuk. Nu, in 2023, zien we het item steeds vaker bij de tofste outfits. Niet meer om rijkdom uit te stralen, maar om onze look interessanter te maken. Vrouwelijke en sierlijke attributen zijn weer helemaal hip en trending.

Zo kan je ‘m dragen!

Na dit kleine geschiedenislesje, ben je vast benieuwd hoe jij dit iconische item aan je outfit kan toevoegen. Tegenwoordig kan je de rozen vinden in alle winkels. Je ziet ze aan kettingen, clipjes voor in je haar, maar ook aan topjes, rokken en jurken. Hieronder hebben we een aantal hippe looks voor je verzameld.

Doe mee aan de originele rosette trend en draag hem als choker. Dit kan een geweldige touch zijn aan je classy outfit. Daarnaast is de ketting ook tof om wat meer casual te combineren. Bijvoorbeeld met een afstekend T-shirt of oversized blouse.

View post on Instagram
 

Houd je niet van te veel poespas? Dan kan je natuurlijk ook gaan voor een top, waar al een rosette aanzit. Simple, but effective. Zo loop je helemaal mee met deze gave fashiontrend. Ga jij voor knallend rood of steel jij de show met een zwart-witte outfit?

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Zelf knopen

Gelukkig hoef je niet per se iets nieuws te kopen. Ook degene die hun salaris uit hebben gegeven aan kerstcadeaus, kunnen budgetproof met de rosette trend meedoen. Én nog eens duurzaam ook! Pak een (oud)sjaaltje uit de kast en knoop deze zelf om als een rosette. Het ziet er heel ingewikkeld uit, maar dat is het niet. Hieronder laat een meisje aan haar collega’s zien hoe het moet. Iedereen is enorm onder de indruk, want het eindresultaat mag er wezen!

View post on TikTok

Beeld: instagram @nastygim