Fashion

Dit zijn de meest iconische fashion looks van Princess Diana

princess-diana-fashion-looks

Door het nieuwe seizoen van The Crown, is heel de wereld weer in de ban van Lady Di. Haar outfits hebben nog steeds een grote impact op de modewereld van nu. Dit zijn de meest iconische fashion looks van Princess Diana.

Early 80’s

We beginnen met deze casual chique look uit 1981. De enorme zonnebril, de opgerolde pantalon en de rode hakjes die matchen met de sweater. A-ma-zing! Diana ziet er uit als een heus mode-icoon en dan hebben we het nog niet eens over haar geweldige coupe!

Pretty in pink

Dit kiekje komt uit 1989 en is gemaakt bij de voordeur van haar country house in Highgrove. Deze ‘vakantie-woning’ zag Princess Diana eerder als een gevangenis dan een huis vertelde ze ooit in een interview. Ze ziet er wel prachtig uit in deze outfit en de felle kleuren van toen, zijn dit jaar weer helemaal teruggekomen. De geruite broek en de matchende trui maken deze outfit onvergetelijk!

Gym look

Dit is wel een van de meest voorkomende fashion looks van Princess Diana, de ‘gym-look’. Er zijn talloze foto’s van Lady Di in een oversized sweater, straks fietsbroekje, hoge sokken en sneakers! Heerlijk comfortabel, maar ook nog eens super stijlvol. Jaren na haar tragische ongeluk kwam deze outfit weer helemaal in de mode. Vorige jaar zagen we iedereen in een huge hoodie met een cyclingshortje eronder. Hip!

Lees ook:
Dit zijn de meest iconische outfits die koningin Máxima heeft gedragen

Revenge dress

Deze little black dress mag natúúrlijk niet ontbreken in ons lijstje. De zwarte off-the-shoulder jurk staat ook wel bekend als de ‘revenge dress’. Deze jurk droeg Diana namelijk naar een diner, net nadat de wereld wist dat echtgenoot Prins Charles een affaire had met een andere vrouw. De beauty liet zich niet kennen en trok alles uit de kast om de mooiste in de kamer te zijn! We love it! 

Flower chique

We zouden wel nog uren door kunnen gaat over de meest iconische fashion looks van Princess Diana, maar we sluiten af met deze fit. Dit is een foto uit 1997 in New York, slechts twee maanden voor de dood van de prinses. De zachte kleuren van de bloemen staan de blondine erg mooi! Dit prachtige glamour jurkje is ontworpen door Catherine Walker, een veel gedragen ontwerpster van Lady Di. De schoenen zijn van niemand minder dan Jimmy Choo.

Beeld: netflix the crown