Love

Deze factoren zijn onmisbaar voor de perfecte zoen

hoe-moet-je-zoenen

Zoenen is natuurlijk heel erg fijn, mits het op de goeie manier gedaan wordt. Heb jij nog nooit een écht goede zoen ervaren? Dan zou dat zomaar door je omgeving kunnen komen. Volgens wetenschappers zijn deze factoren namelijk onmisbaar voor de perfecte zoen.

De perfecte zoen

In films zie je ze maar al te vaak: de perfecte zoen. Wat je misschien opvalt, is dat dit niet altijd te maken heeft met je zoenpartner. Sterker nog, je omgeving zou nog wel eens belangrijker kunnen zijn dan je zoenpartner. Of de perfecte zoen ook echt bestaat laten we maar even in het midden, maar volgens wetenschappers zijn dít de belangrijkste factoren voor en – op z’n minst – goede zoen.

Hoe jullie lippen op elkaar voelen

Het fysieke aspect is natuurlijk heel belangrijk bij het zoenen. Hoe voelen jullie lippen op elkaar? Dat is belangrijk om af te tasten voordat je er volledig voor gaat. Op deze manier kun je natuurlijk ook heel goed de spanning opbouwen, wat het alleen maar beter maakt.

De persoon waar je mee zoent

Het zal vast niet als een verrassing komen dat de persoon waar je mee zoent ook één van de belangrijkste factoren is voor de perfecte zoen. Is het met je crush waar je al maanden– dan niet jarenlang over obsessed? Of is het met één of ander persoon waar je net mee op date bent geweest en je niet snel genoeg weg kan komen? Dit is natuurlijk ook een grote factor bij de perfecte zoen.

De omgeving

Nog zo’n surprise: ook je omgeving speelt een grote rol voor een goede zoen. Want even eerlijk, waar zou je liever gezoend worden: in een veld bij de zonsondergang of op een vuilnisbelt? Oké, dit zijn dan wel twee hele extreme voordelen. Maar je snapt waar het op neerkomt.

De emoties die erbij komen kijken

Natuurlijk spelen ook je emoties een grote rol om de perfecte zoen te creëren. Als het goed is kan je wel gillen van geluk terwijl het gebeurt. Is dat niet zo? Dan zoen je waarschijnlijk niet met de juiste persoon. Loop daarom nog even deze stapjes door en bedenk je waar het aan kan liggen.

Techniek

We geloven best dat al deze factoren een grote rol spelen bij het creëren van de perfecte zoen. Want al deze factoren zíjn ook heel belangrijk. Maar let’s be honest: ook de techniek van je partner is heel belangrijk bij het zoenen. De eerste zoen gaat misschien niet direct perfect zijn, want het kost tijd om erachter te komen wat jijzelf en wat de ander fijn vindt. Communiceer daarom goed met elkaar en creëer de perfecte setting. Dan heb je binnen no time de perfecte zoen!

Beeld: pinterest