Films & Series

Hilarisch! Harry Piekema probeert te ‘hamsteren’ tijdens eerste aflevering Expeditie Robinson

expeditie-robinson-harry-piekema

Gisteravond was het moment eindelijk daar, de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. En daar gebeurde meteen al iets opmerkelijks, iemand probeerde namelijk vals te spelen! Het was niemand minder dan de geliefde Harry Piekema, die we allemaal kennen van de oude Albert-Heijn reclames.

Harrie Piekema speelt vals in de eerste aflevering van Expeditie Robinson

De Expeditie is van start gegaan en er moest meteen al iemand op het matje komen.

Expeditie Robinson 2022

Maandagavond is het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start gegaan. Nicolette Kluiver en Rick Brandsteder lieten de kijker kennis maken met de 21 bekende Nederlanders die dit seizoen deelnemen aan het programma. De expeditieleden zijn dit keer op een eiland in Maleisië. Naast actrice Susan Radder, presentator Niels Oosthoek en influencer Juultje Tieleman ging ook Harry Piekema, van de Albert Heijn reclames, de strijd aan voor de winst.

Vuurproef

Voor de Expeditie fans was de eerste proef geen onbekende. De deelnemers moesten namelijk vuur maken. In het groene team nam Harry Piekema deze taak op zich en probeerde hij het vuur aan te krijgen. Hij ging aan de slag met de vuurstick die zij van het programma kregen aan het begin van de proef. En dat lukt Harry ook en wint daarmee de eerste proef. Er heerst een feestelijke stemming, maar deze duur niet voor lang.

Lees ook:
Yes! Je kunt je nog opgeven voor het nieuwe seizoen van Big Brother

Op het matje

Helaas wordt deze euforie onderbroken door de nieuwe presentator Rick Brandsteder. “Het is mijn eerste dag hier, daarom ben ik extra scherp en heb ik mijn ogen niet in mijn broekzak zitten”, zegt hij. Hij richt zijn ogen op Harry en confronteert hem “Jij ging zo lekker met dat vuur dat je dacht: ik stop meteen die vuurstick in mijn zak.”

Na de proef zag Rick dat Harry de vuurstick in zijn broekzak had gestopt en wilde meenemen naar het kamp. Harry neemt zijn verlies goed op en brengt de vuurstick terug bij Nicolette en Rick, waar Nicolette aan Harry vraagt, “Wat dacht jij? Hamsteren?”. Hij reageert hier lachend op en vertelt later dat hij slim dacht te zijn en het gewoon wilde proberen. “Als je het niet probeert, weet je ook niet wat er kan”, zegt hij. “Ik zal het niet meer doen.”

Bron: RTL BoulevardBeeld: RTL5

Must reads 👀