Films & Series

Niels Oosthoek doet boekje open over Expeditie Robinson: ‘Dit is in scène gezet’

Danique
expeditie-robinson

Bij bekende realityshows komt het wel vaker voor dat bepaalde stukken in scène worden gezet door de makers, maar wie had dat bij Expeditie Robinson verwacht?! Niels Oostbroek vertelt over een aantal gebeurtenissen die niet helemaal ‘real’ waren in het programma.

Spoiler-alert!

Terug naar huis

In de afgelopen aflevering van Expeditie Robinson zagen we dat Niels er vrijwillig voor koos om uit het programma te stappen. Hij had heimwee en wilde graag terug naar zijn gezinnetje in Nederland. Niels gaf aan dat hij voor zichzelf de wedstrijd toch al gewonnen had. Thijs Boermans was het hier niet helemaal mee eens en de aankondiging over zijn vertrek viel hem dan ook zwaar, waardoor we hem in tranen in beeld zagen. Thijs en Niek probeerden de podcast-host nog over te halen om te blijven, hun bondje zou anders niet meer sterk genoeg zijn. Kijkers van het programma werden woest en vonden het niet kunnen dat zij dit van een medespeler konden vragen. Niels koos er uiteindelijk tóch voor om van het eiland af te gaan.

Lees ook:
Strijd tussen Niek en Thijs borrelt in Expeditie Robinson: ‘Hij moet gewoon weg!’

Neppe reality-tv

Niels had een gesprek met de Telegraaf en daar kwam dit moment in de wedstrijd naar boven. De ex-Robinsonner wilde eerlijk zijn en vertelde dan ook het een en ander over het programma. “Ik zal het programma altijd verdedigen, maar dit was wel een beetje gestuurd door de makers zelf. Ze zeiden: ‘Kunnen jullie nog even… zodat het nog een beetje spannend blijft tegen het einde aan.” In het écht is het dus helemaal niet op deze manier verlopen.

Ook vindt Niels het niet eerlijk dat alle kijkers thuis zo erg uithalen naar medekandidaat en vriend Thijs. Hij werd aangestuurd om op deze manier te reageren. “Dat hij zo in de hoek is gedreven, terwijl het niet waar was wat daar gebeurde”, aldus Niels. Zelfs het huilen van Thijs was verkeerd in beeld gezet. Hij huilde omdat hij zich niet fijn voelde bij het idee om Niels te dwingen om te blijven.

Thijs krijgt vanaf het begin van zijn deelname veel kritiek over zich heen. Misschien is dit allemaal wel niet nodig en is er wel meer van zijn gedrag in Expeditie Robinson in scène gezet.

Beeld: rtl