News

Pestgedrag Expeditie Robinson: ‘Begint steeds meer op een schoolplein te lijken’

expeditie-robinson

Expeditie Robinson staat bekend om zijn avontuurlijke uitdagingen en strategische spelletjes, maar laten we eerlijk zijn, er is altijd wel iemand die nét niet helemaal goed in de groep ligt. Dit seizoen heeft Eva Simons dan ook een moeilijke tijd in het programma gehad, maar het lijkt erop dat iemand haar plaats nu heeft over genomen. Nu is het de beurt aan Krista Arriëns om onderwerp te zijn van de pesterijen op het eiland.

Expeditie Robinson

Eva Simons heeft haar koffers moeten pakken en is na een pittig duel met Jaimie Vaes, teruggekeerd naar Nederland. Maarre, voordat Eva de lange reis terug tegemoet ging, had ze al een zware tijd op het eiland meegemaakt. De Expeditie-kandidaat heeft het niet heel erg makkelijk gehad tijdens dit avontuur. Ze werd als eerste weggestemd en meteen naar afvallerseiland gestuurd. Hier had ze een immuniteitsmunt gevonden mocht daarom weer terug naar het eiland. Helaas, kwam ze daar in een ander team terecht, en vonden haar teamgenoten dat Eva in de wegliep. Al gauw werd Eva de zondebok van de groep en kreeg zij een zware tijd te verduren van haar medekandidaten. Niemand wist dat zij een immuniteitsmunt had gevonden, alleen Krista werd in vertrouwen genomen door Eva. Krista besloot destijds niks te zeggen. Enne, dat wordt haar niet in dank afgenomen.

Met het vertrek van Eva leek het erop dat het pestgedrag van de andere kandidaten zou ophouden. Maar niks is minder waar, want haar plek wordt inmiddels ingenomen door Krista. Vorige week leek het erop dat ze op het punt stond om te vertrekken, maar gelukkig voor haar vertrok Jamie Vaes vrijwillig. Deze onverwachte wending heeft Krista in staat gesteld om haar avontuur voort te zetten.

Krista Arriëns

Krista besloot haar hart te luchten en het gaat er heftig aan toe op het eiland. Ze heeft de anderen eerlijk verteld over de immuniteitsmunt, maar de kandidaten zijn niet blij met haar onthulling. Maxim beschuldigt haar zelfs van egoïsme en het misleiden van de groep.

Laten we even terugschakelen naar wat informatie. De immuniteitsmunt is een spelonderdeel waarbij één persoon immuniteit kan winnen en dus veilig is voor eliminatie. Een behoorlijk belangrijk voordeel in deze competitieve omgeving.

Maar blijkbaar is niet iedereen blij met Krista’s eerlijkheid. Maxim denkt dat ze alleen aan zichzelf denkt en de rest van de groep heeft misleid. Dat zijn nogal zware beschuldigingen! Ze lag al niet helemaal lekker in de groep, maar dat betekent niet dat zij het eiland meteen moet verlaten. Helaas ligt deze keuze niet bij haar. Toch is er ook een lichtpuntje in deze duisternis. Want, gelukkig voor haar, kreeg Maxim opeens heimwee en wilde hij naar huis toe. Maxim heeft aan zijn teamgenoten gevraagd of ze allemaal op hem wilde stemmen. Maar hij heeft met één punt verschil verloren. Anders had Krista degene geweest die als eerste de boot instapte, pfffieuw.

Hypocriet

Aan het einde van de uitzending vertelde Mark tegen Iris Enthoven dat hij ook een immuniteitsmunt had bemachtigd. Hij wilde dit echter alleen met Iris delen en vroeg haar om hierover te zwijgen. Veel kijkers vinden dit behoorlijk hypocriet! Kijkers reageren teleurgesteld en vinden het jammer dat strategieën soms ten koste gaan van oprechtheid. Ook lijkt Mark Baanders nu een stukje gezakt te zijn op de populariteits-meter.

View post on Twitter

View post on Twitter

View post on Twitter

View post on Twitter

View post on Twitter

 

Beeld: RTL