Films & Series

Op deze bizarre manier heeft Evan Peters zich voorbereid voor de rol van Jeffrey Dahmer

jeffrey-dahmer-evan-peters

De Netflix-serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een groot succes. Grotendeels komt dit door het geniale acteerwerk van de hoofdrolspeler. In een interview met Netflix heeft Evan Peters de bizarre manier gedeeld waarop hij zich voorbereidde op de rol van Jeffrey Dahmer. 

Voorbereidingen

Netflix heeft een talk georganiseerd met Evan Peters over de hit-serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. “Bij deze rol wilde ik het 120 procent geven gedurende het hele proces, dus ik heb veel duisternis en negativiteit binnen gelaten”, begint de acteur het interview. Tien maanden lang heeft het leven van Evan in het teken gestaan van Jeffrey Dahmer. Hij heeft zich vier maanden voorbereid, en vervolgens zes maanden lang de afleveringen opgenomen. Hij deelt in het gesprek met Netflix de manieren waarop hij zich heeft voorbereid op deze bizarre rol.

Gewichten aan armen

Om de kenmerkende lichaamshouding van Jeffrey Dahmer na te doen, heeft de acteur met gewichten aan zijn armen gelopen. “Hij heeft een hele rechte rug. Hij beweegt zijn armen niet als hij loopt, dus ik heb gewichten aan mijn armen gehangen om te zien hoe dat voelt. Ik heb de schoenen van het personage gedragen met steunzolen erin, zijn spijkerbroek, zijn bril en ik had ten alle tijden een sigaret in mijn hand”, deelt de acteur.

Lees ook:
Deze dingen kloppen niet aan de Netflix serie over Jeffrey Dahmer

Accent van Dahmer

De gruwelijke seriemoordenaar Jeffrey Dahmer had ook een vrij herkenbaar accent. Ook deze wilde Evan Peters graag recreëren. Hij heeft veel tapes geluisterd en heeft zelfs geoefend met een stemcoach. “De manier waarop hij praatte, was erg kenmerkend en hij had een dialect. Ik heb een 45 minuut durende audio compositie gemaakt, die erg behulpzaam was. Ik heb er elke dag naar geluisterd om hopelijk zijn spraak patronen te leren, maar eigenlijk, om te proberen in zijn mindset te kruipen en dat tijdens elke draaidag te gebruiken. Het was een vermoeiend onderzoek, proberen om privé momenten te vinden, tijden waarin hij niet zelfbewust leek, zodat je een kijkje kon krijgen op hoe hij zich gedroeg vóór alle interviews en vóórdat hij in de gevangenis zat”, vertelt Evan Peters.

De tekst gaat verder onder de post.

View post on Instagram
 

Heftige periode

De producer van de serie, Ryan Murphy, zit ook bij het gesprek en hij uit zijn bewondering voor Evan Peters. “Hij is continu in zijn rol gebleven, hoe moeilijk dit ook was, maanden lang.” Dat moet erg heftig geweest zijn voor de acteur. Na het opnemen van de afleveringen had Evan dan ook echt behoefte aan gezelligheid en warmte. “Het hebben van een einddoel in zicht hielp enorm, wetende wanneer we klaar zouden zijn en eindelijk opgelucht kunnen ademhalen. Het laten gaan en zeggen: oké, het is tijd om blijdschap en licht terug te brengen. Romantische en komische films kijken en teruggaan naar St. Louis om al mijn familie en vrienden weer terug te zien”, aldus de acteur.

Beeld: Netflix

Must reads 👀