Travel

Dit Europese eiland lijkt als twee druppels water op Hawaii

europees-hawaii-sao-miguel

Bij veel mensen staat Hawaii hoog op de bucketlist om een keertje te bezoeken. Helaas is het nogal een dure bestemming dus kan niet iedereen daar zomaar naartoe reizen. Nu gaat er een Europees eiland helemaal viral op het internet, omdat het als twee druppels water op Hawaii lijkt!

São Miguel

Het Europese eiland dat dus helemaal viral gaat heet São Miguel en ligt in de Portugese Azoren. Dit eiland is dan ook onderdeel van de Azoren-archipel. Dit is een groep van negen Portugese eilanden, waarvan er eentje onbewoond is. Van deze negen eilanden is São Miguel de grootste: het eiland is ongeveer 759 km² groot en telt ongeveer 140 duizend inwoners. Zoals je al wel kan raden heeft dit eiland prachtige natuurgebieden en daarom staat het bekend als het ‘Groene Eiland’.

Het Europese Hawaii

De reden dat het eiland viral gaat, is omdat het mega veel lijkt op Hawaii! Net als op Hawaii zijn er op São Miguel prachtige natuurgebieden waarin je uren rond kan lopen. Maar dat niet alleen: ook de zee is er supermooi. In het helderblauwe water kun je allerlei soorten vissen – waaronder walvissen en dolfijnen (!) – spotten.

Ondanks dat de natuur er prachtig is, kun je op dit eiland ook het stadsleven ontdekken. Op het Portugese eiland barst het namelijk van de cultuur! En aan de haven vindt je superleuke restaurantjes waar je lekker kunt eten.

Lees ook:
Deze geheime Griekse eilanden MOET je bezoeken tijdens je volgende girlstrip

Voordelen van São Miguel

Een bezoekje brengen aan het prachtige eiland in plaats van Hawaii heeft ook nog een aantal voordelen. Doordat São Miguel een minder populaire vakantiebestemming is, zwermt het er niet van de toeristen. Ook ben je er veel sneller dan op Hawaii: een vlucht naar het Portugese duurt 4,5 uur en een vlucht naar Hawaii 17,5! Wow. Ook betalen ze in Portugal met de euro, waardoor je geen last hebt van die vervelende wisselkoers ;).

View post on Instagram