Films & Series

Dit is wat de kandidaten krijgen te eten bij Special Forces VIPS

eten-special-forces-vips

Het is duidelijk dat deelnemen aan Special Forces VIPS niet voor iedereen is weggelegd. Het is fysiek en mentaal loodzwaar. Vaak moeten de kandidaten zonder slaap en op een lege maag heftige beproevingen doen. Maar wat en hoeveel krijgen ze dan te eten?

Regels overtreden

Los van de gedragsregels, zijn er ook veel regels rondom het eten en drinken tijdens de deelname. Een paar afleveringen terug zagen we hoe Ferry Doedens op zijn kop kreeg door het overtreden van de regels. Hij ging twee keer in de fout door stiekem te eten! Maar wat mogen de VIPS dan wél eten tussen de proeven door?

Ontbijt en lunch

Dit seizoen doet presentator Kaj Gorgels mee aan het programma. Hij legde in zijn podcast ‘Geuze en Gorgels’ uit wat hij allemaal te eten kreeg tijdens zijn deelname aan Special Forces VIPS. “Waar ik het meest van genoot waren ’s ochtends de boterhammen met pindakaas, ouderwets”, vertelt Kaj. “Je krijgt wel gewoon te vreten, het is geen Expeditie.”

Het eten komt niet altijd in beeld, dus het lijkt soms dat de kandidaten op lege magen aan de dag beginnen. Maar dat is dus helemaal niet waar, maar luxe was het zeker niet! “Tijdens de lunch een sandwich. Als je geluk had zat er lekkere kaas op, als je pech had kaas zonder smaak met een hamlap. Geen hoogstaande dingen”, aldus Gorgels.

Lees ook:
Ferry Doedens al voor tweede keer de fout in bij Special Forces VIPS

Avondeten

Hoe het overdag goed geregeld was, was het ‘s avonds vaak een beetje karig. “Die Donny vreet behoorlijk wat, Henk Grol vreet behoorlijk wat, ik had honger als een paard. Toen kwam er een soort stew, zo’n stoofmaaltijd. We keken in die pan en konden vanaf een kilometer afstand al zien: dat is te weinig. Toen gingen we echt als hongerige hyena’s met brood in die pan zitten deppen”, aldus Gorgels in tegen zijn mede-host Monica Geuze. Ze moesten zich dus nog wel aardig aanpassen op een nieuw dieet! Hoe lang zou jij het volhouden zonder een volwaardige maaltijd?

Beeld: rtl

Must reads 👀