Food

Yummy: zo maak je een heerlijke espresso martini cheesecake

Espresso martini cheesecake

Als je nog op zoek bent naar een lekker recept, dan moet je zeker gaan voor een espresso martini cheesecake. De heerlijk smaakcombinatie van koffie en zoetigheid is voor iedereen echt onweerstaanbaar. Deze heerlijke espresso martini cheesecake moet je daarom sowieso echt een keer geproefd hebben.

Espresso martini cheesecake

Ben je ook toe aan iets nieuws? Dan is de espresso martini cheesecake zeker wat voor jou! De cheesecake is echt onwijs lekker door de heerlijke combinatie van koffie en de zoete cheesecake. Toch is deze cheesecake wel even wat anders dan dat je normaal gewend bent. De cheesecake bak je bij dit recept namelijk ook nog eens even in de oven, waardoor het een lekkere knapperige bite krijgt. Vooral de echte koffieliefhebbers gaan dit recept echt ontzettend lekker vinden. Met wie ga jij deze cheesecake maken?

Ingrediënten

Cheesecake

  • 100 gram gesmolten boter
  • 250 gram chocolate chip cookies
  • 2 theelepels Kahlua
  • 2 theelepels oploskoffie
  • 300 gram zure room
  • 750 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 140 gram bruine suiker
  • 20 gram chocolade koffiebonen

Siroop

  • 60 ml kahlua
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 55 gram bruine suiker

Lees ook:
Zó maak je een heerlijke Salted Caramel Espresso Martini

Aan de slag

Cheesecake

  • Verwarm als eerst de oven voor op 160 graden. Leg vervolgens bakpapier op een springvorm van 22 cm en vet de zijkanten goed in
  • Smelt daarna de boter in een pannetje en voeg vervolgens de chocolate chip cookies eraan toe, zodat het één geheel wordt
  • Giet het koekmengsel in de springvorm en druk alles goed plat met een lepel. Zet de bodem voor 15 minuten in de koelkast
  • Ondertussen kan je alvast de koffie, 2 eetlepels warm water, en de kalhua in een kleine kom mixen. Doe vervolgens de roomkaas, eieren, zure room, suiker en het koffiemengsel in een grote kom en mix het tot een mooi glad beslag
  • Haal de koekbodem uit de koelkast en giet het beslag in de springvorm
  • Bak de cheesecake vervolgens voor een 1 uur en 15 minuten in de oven, zodat de randen goed gebakken zijn, maar de cheesecake in het midden nog lekker shaky
  • Zet de cheesecake daarna nog voor vier uur in de koelkast voor een extra lekkere smaak

Siroop

  • Roer als eerste de oploskoffie in een pannetje kokend water totdat het opgelost is
  • Voeg vervolgens de Kahlua en de suiker toe
  • Zet het vuur daarna wat lager en laat het voor 1 minuut koken totdat het op siroop lijkt
  • Als de cheesecake klaar is, dan kan je hem uit de springvorm halen. Giet vervolgens de siroop op de bovenkant en decoreer de cheesecake nog extra met heerlijke chocolade koffieboontjes
  • En voilà! Je espresso martini cheesecake is ready om gegeten te worden, maar samen met je vriendinnen eten is natuurlijk nog leuker!

Beeld: Pinterest