Lifestyle

Ergernissen in het openbaar vervoer? Deze 4 tips maken je zen

Moet jij ook elke dag met het openbaar vervoer naar school of naar werk? Dan herken jij vast de ergernissen aan die vertraagde treinen, langzaam lopende mensen of een bus die niet op komt dagen? Fijn om na zulke ergernissen in het openbaar vervoer wat geluksmomentjes te creëren voor jezelf. Zo kan je weer helemaal zen worden. Hoe je dat doet? Met deze 4 tips ben je zo weer zen na ergernissen in het openbaar vervoer.

Geluksmomenten tijdens het reizen

We werken steeds vaker weer op locatie, wat betekent dat we ‘s ochtends vroeg de deur uit moet om naar locatie te reizen. Andere gebruikers van het openbaar vervoer kunnen zich hier vast in herkennen, maar elke dag stapelen de frustraties in het openbaar vervoer zich aardig op. Wij leggen je gelukkig uit wat je kunt doen om weer helemaal tot rust te komen en weer zen te worden.

Lees ook:
10 originele dingen die je kan doen om je verveling tegen te gaan

1. Luister je favo nummer keer op keer

Muziek is iets magisch. Je kan bij bepaalde nummers erg verdrietig worden, maar zodra je Pharrell Williams met Happy hoort kan jouw dag niet meer stuk. Onze tip: luister daarom je favoriete songs op repeat. Je wordt er alleen maar erg blij van! Dus, blokkeer de buitenwereld, doe je oortjes in en viben maar!

2. Adem in, adem uit

Wist jij dat als je diep adem haalt, je kalmeert? Uit onderzoek is gebleken dat een diepe ademhaling een bepaald zenuwstelsel in ons lichaam activeert, die ervoor zorgt dat we rust ervaren. Adem dus drie keer flink in en uit. Raak jij gestrest van een bepaalde situatie in de trein? Dan weet je wat je toe doen staat! Ogen dicht en ademen maar…

3. Bel je bestie

Er gaat niets boven een leuk gesprek met je beste vriend of vriendin. En omdat jullie beste vrienden zijn, gaat er geen gesprek voorbij waarbij je niet hebt gelachen! Waar wacht je nog op?

4. Luister een podcast

Suf? Welnee! Naar een podcast luisteren is tegenwoordig mega populair. Je hebt echt van alles wat. Zo kun je luisteren naar misdaad verhalen, maar ook naar verhalen van mensen over wat ze in het dagelijks leven meemaken. Er zijn ook veel bekende mensen die een podcast zijn gestart. Open Spotify en de app kiest de beste opties voor je uit. Vet handig!

Bron: Workjuice

Must reads 👀