Celebs

EOTB-Lena was verslaafd aan lachgas: ‘Een wonder dat ik nog leef’

Danique
eotb-lena-verslaafd

EOTB-Lena vertelt in de YouTube-serie van Janice Blok dat zij een lange periode zwaard verslaafd is geweest aan lachgas.  “Het is een wonder dat ik nog leef”, aldus de realityster. 

Ex On The Beach

Lena, die wij allemaal kennen van haar deelname aan Ex On The Beach, is samen met Janice Blok te zien in het nieuwe seizoen van Echte Meisjes in de Jungle. Janice heeft haar Lena daarom uitgenodigd in haar podcast-serie ‘Fucked Up Social Life’ om te praten over de periode ná haar deelname aan EOTB. Lena windt daar geen doekjes om en gooit direct alles op tafel.

“Niemand had me hierop voorbereid”, begint ze. “Ik ben blij dat ik zo’n dikke huid heb gehad. Ik kreeg echt niet alleen maar negatieve reacties, maar er waren gewoon te veel ogen op mij gericht. Dat vond ik heel spannend.”

Auto-ongeluk

Op het moment dat EOTB werd uitgezonden, zat Lena in een relatie. Ze kwam in een hele diepe put te zitten toen haar relatie eindigden en ze in een auto-ongeluk terecht kwam. “Ik zag het nut er niet meer van in om iets te doen en had niet het gevoel dat ik nog een doel had in het leven”, legt ze uit aan Janice. Ze deelt ook dat ze suïcidale gedachten heeft gehad in die donkere periode.

Lees ook:
EOTB’s Sem over periode na haar deelname: ‘Ik voel me heel eenzaam’

Zwaar verslaafd

Door alle onzekerheden en pijn die ze na haar deelname heeft gevoeld, begon ze lachgas te gebruiken. Dit is dan ook de oorzaak van haar auto-ongeluk. “Ik was in die tijd zwaar verslaafd aan dat spul en zat toen aan één stuk door aan die tanks”, biecht EOTB Lena op. Zelf noemt ze het “een wonder dat ze nog leeft”, maar ondanks dit alles is ze alsnog níét gestopt met gebruiken. “Ik doe het nog steeds wel af en toe, maar niet meer thuis.”

Om deze moeilijke tijd in haar leven te verwerken besluit ze in therapie te gaan. “Mijn depressie was een opeenstapeling van allerlei gebeurtenissen”, zegt ze. “Het heeft tijd nodig om die allemaal een plekje te geven.”

Watch on YouTube

Beeld: videoland