Beauty

Dit is hoe slecht een elastiekje om je pols eigenlijk is

elastiekje-om-pols

3 keer raden wat er nu bij jou om je pols zit, een elastiekje! Wij meiden hebben vaak standaard een elastiekje om onze pols zitten, want je weet maar nooit wanneer jij je haar in een staart wil doen. En die dingen raken ook zo snel kwijt dat het eigenlijk een hele handige plek is. Maar hoe slecht is het eigenlijk om een elastiekje om je pols te dragen? Let's check it out!

Elastiekje om de pols

Soms heb je van die dagen. Je weet niet wat je met je haar aan moet. Haren omhoog of toch omlaag? Alles vast of toch los, misschien half-om-half? Voor deze twijfelachtige dagen is het heel handig om een elastiekje om je pols te doen. Je hebt zo wel de garantie dat je er altijd eentje bij je hebt en wanneer we snel onze haren vast moeten doen willen we ook niet moeten graaien in onze overvolle tas. Maar het is dus écht slecht om een elastiekje om je pols te dragen en je kunt beter maar afdoen.

Grote risico’s?

Over het algemeen is het zo dat strakke haarelastiekjes geen grote risico’s hebben, thats great! Maar het is wel verstandig om het zoveel mogelijk te vermijden. Zo vertelt een dermatoloog aan Huffpost dat de meeste mensen hier misschien geen gezondheidsrisico’s door zullen ervaren, maar als je haarelastiekje echt te strak om je pols zit is de kans groot dat je de bloedstroom wel in gevaar brengt. En dit verhoogt kans op eventueel ernstiger letsel. Stel, je hebt een elastiekje om en je krijgt koudere handen of je hand trekt wat witter weg, is dit al een teken dat jouw elastiekje écht te strak zit! In dit geval moet je direct je elastiekje af doen en na een paar minuten zou je hand weer ‘normaal’ moeten zijn.

Verwondingen

Neuroloog Huma Sheikh laat weten dat je gevoeliger kunt worden voor verwondingen. Er zitten namelijk veel slagaders en zenuwen bij je pols, zodra jouw elastiekje té strak zit worden de slagaders en zenuwen samengedrukt wat dus weer kan leiden tot zenuwbeschadiging. Zodra jouw pols begint te tintelen of je gevoelloosheid opmerkt, zijn dit tekenen van zenuwen die samengedrukt worden. Als je je elastiekje gelijk van je pols afhaalt, is er vaak geen blijvende schade, maar zodra die te lang onder druk staat kan er wel blijvende schade ontstaan. Voortaan toch je elastiekje, maar in die overvolle tas doen.

Beeld: pinterest