Films & Series

El fin? Dit wordt het laatste seizoen van ‘Élite’

elite-krijgt-achtste-en-laatste-seizoen

De afgelopen jaren hebben we genoten van de Spaanstalige serie Élite, die elke aflevering weer gevuld is met spanning, sensatie en liefde. Door de manier waarop deze serie continu belangrijke kwesties naar voren brengt, heeft deze dramaserie dan ook op veel vlakken een stempel achtergelaten. Binnenkort kunnen wij eindelijk het achtste seizoen van Élite bekijken op Netflix – alleen is dit helaas dan ook meteen het laatste seizoen...

Een nieuw seizoen

Het einde is in zicht. De Spaanstalige serie Élite gaat namelijk een achtste seizoen krijgen! Dit werd al eerder bekend gemaakt, maar momenteel kunnen we eindelijk de eerste teaser bekijken van dit aankomende seizoen. Wel slecht nieuws voor de echte Élite fans: het achtste seizoen zal ook het laatste seizoen worden – en wij weten niet zeker of wij al helemaal klaar zijn om vaarwel te zeggen tegen deze geliefde Netflix-serie!

Élite

De dramaserie speelt zich af op een prestigieuze privéschool genaamd Las Encinas. Op deze school studeren uitsluitend de kinderen van de elite van Spanje, totdat drie arbeiderskinderen een beurs krijgen om naar Las Encinas te gaan. De komst van deze studenten – Samuel, Nadia en Christian – zorgt vanaf het begin al voor moeilijke conflicten, wat leidt tot een moord. Élite is niet alleen een hele spannende en vermakelijke serie, het onderzoekt ook belangrijke sociale kwesties zoals ongelijkheid, discriminatie en identiteit.

Typerend voor de serie is dat elk seizoen één nieuw mysterie centraal heeft staan. In het eerste seizoen is dit mysterie de moord van een van de studenten, maar de seizoenen daarna hebben allemaal hun eigen geheimen en problemen. Als je op zoek bent naar een nieuwe serie om te kijken en houdt van een mix van drama, spanning en romantiek, dan is deze serie perfect voor jou!

Teaser van het achtste seizoen

Op 12 juni werd de teaser voor het nieuwste – en laatste – seizoen van Élite gepubliceerd. In dit seizoen zullen Omar en Nadia nog een keer samenkomen voordat ze afstuderen, en zal een nieuw mysterie zorgen voor drama en spanning tussen vrienden én vijanden.

De teaser zelf lijkt niet veel weg te geven over het mysterie, en focust vooral op het feit dat dit het laatste seizoen gaat zijn: het is het einde van een tijdperk, met de studenten die zullen afstuderen en de televisieserie die zal stoppen. Melancholisch, maar wel met de typische spanning, dat is dan ook hoe deze teaser het best beschreven kan worden.

De makers van Élite hadden al aangekondigd bij dit seizoen te willen stoppen. Zij geloofden dat het na zes onvergetelijke en fantastische jaren eindelijk tijd was om de serie af te ronden. Wij als kijkers zullen dan ook met heel veel plezier en hoge verwachtingen kijken naar dit laatste seizoen, en zullen op 26 juli tijdens de season finale dan ook zeker een aantal traantjes moeten wegpinken. Ben jij al helemaal klaar om vaarwel te zeggen tegen deze dramaserie?

Watch on YouTube

Op zoek naar andere film aanbevelingen? Deze 4 films zijn een absolute aanrader als je zoekende bent in het leven!

Beeld: Élite