Beauty

Bleke huid? Deze groenten helpen je aan een stralende teint

mythes-bruinen-zon

Nu de zomer voorbij is willen veel girls hun tan behouden. Er zijn natuurlijk allemaal verschillende manieren om je kleurtje te houden, maar het eten van deze bepaalde groente zal voor een natuurlijke selftan zorgen.

De krachtige wortel

Eén van de beste groenten om een stralende teint te krijgen is de wortel. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen, wat door ons lichaam wordt omgezet in vitamine A. Deze vitamine helpt bij het vernieuwen en herstellen van de huidcellen, waardoor je een gezonde gloed krijgt. Daarnaast heeft vitamine A ook ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van acne en andere huidproblemen.

Je kunt wortels rauw eten als snack of toevoegen aan salades, soepen en stoofschotels. Ook kun je er heerlijke verse sappen van maken voor een extra boost aan voedingsstoffen.

Knapperige paprika’s

Paprika’s zijn niet alleen lekker en kleurrijk, maar ze zijn ook fantastisch voor je huid! Ze zitten boordevol vitamine C, wat essentieel is voor de productie van collageen – een eiwit dat helpt bij het behouden van de elasticiteit van de huid. Daarnaast heeft vitamine C ook antioxiderende eigenschappen, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het voorkomen van vroegtijdige veroudering.

Voeg paprika’s toe aan je salades, roerbakgerechten of gebruik ze als dips met hummus voor een gezonde snack. Je kunt ook experimenteren met verschillende kleuren paprika’s om je maaltijden er nog aantrekkelijker uit te laten zien!

Verrukkelijke spinazie

Spinazie is een bladgroente die boordevol voedingsstoffen zit. Het bevat onder andere ijzer, foliumzuur en vitamine K – allemaal essentieel voor een gezonde huid. IJzer helpt bij het transport van zuurstof naar de huid, terwijl foliumzuur en vitamine K kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een egale teint.

Voeg spinazie toe aan smoothies, salades en pastagerechten. Je kunt zelfs een heerlijke groene smoothie maken met spinazie, banaan en amandelmelk voor een verfrissende en voedzame traktatie!

Knapperige komkommer

Komkommers bestaan voor ongeveer 95% uit water, waardoor ze uitstekend zijn om je gehydrateerd te houden. Voldoende hydratatie is essentieel voor een gezonde huid, omdat het helpt bij het verwijderen van gifstoffen en het behouden van de elasticiteit.

Snijd komkommers in plakjes als gezonde snack of voeg ze toe aan salades en sandwiches. Je kunt ook komkommerwater maken door schijfjes komkommer aan koud water toe te voegen – ideaal voor warme zomerdagen!