Celebs

Time to eat! Dit is wat Jutta Leerdam eet op een dag

jutta-leerdam

Jutta Leerdam is misschien wel de beste schaatsster van dit moment. Dus, wat eet deze topsportster allemaal op een dag om fit te blijven?

Dit is wat Jutta Leerdam op een dag eet

Jutta Leerdam kan je absoluut niet ontgaan zijn de laatste tijd. De schaatsster zet de ene na de andere prachtige prestaties neer op het ijs. Daarnaast is ze ook lekker actief op haar Instagram, waarop ze regelmatig de leukste kiekjes met ons deelt. Dat Jutta onwijs fit is en ze een echte killer body heeft, is dan ook zeker geen geheim. Dus, wat eet deze topsportster allemaal op een dag om in shape te blijven?

Meer eten is beter

Bij mensen die in vorm zijn, wordt vaak gedacht dat ze een ontzettend streng dieet volgen. Maar bij Jutta is daar geen sprake van; juist het tegengestelde. Voor haar werkt het namelijk beter om juist meer te eten! In een interview vertelt ze dat ze geen restricties heeft als het aankomt op wat ze allemaal eet. Uit voedsel haalt ze haar energie, dus koolhydraten en vetten, maar ook groenten ontwijkt ze zeker niet. Daarnaast vertelt ze dat ze eigenlijk niet echt cheat days heeft, maar gewoon goed let op wat ze allemaal binnenkrijgt. Maar als ze een keertje een hamburger voorgeschoteld krijgt, zegt ze daar geen nee tegen. “Ik gebruik die energie om de volgende dag goed te kunnen trainen”, vertelt ze.

Lees ook:
Oeh la la! Jutta Leerdam en Jake Paul samen gespot op de ijsbaan

Tonijnsalade

In een vlog die de schaatsster twee jaar geleden plaatste, deelde ze het recept van een onwijs lekkere tonijnsalade. Deze bereidt ze voor het schaatsen, omdat het niet te zwaar op de maag ligt, maar er wel onwijs veel gezonde voedingsstoffen in zitten. Wat hier allemaal in zit? Tonijn uit blik, yoghurt, mayonaise, sambal, ketchup, tomatensalsa, zout, augurken en pijnboompitjes. Hier zitten niet al te veel koolhydraten in, maar wel lekker veel eiwitten. Oftewel, de perfecte maaltijd voor het sporten!

Havermout met fruit

Wanneer Jutta de dag niet met een training begint, houdt ze haar ontbijt lekker simpel. Dan eet ze hetzelfde als waar veel anderen hun dag mee beginnen: een portie havermout met fruit. Gezond, voedzaam en natuurlijk ontzettend lekker!

Beeld: Instagram @juttaleerdam